Nieuws
Belgische Ravago krijgt nieuwe lijn voor polyolefinenrecycling

Het Belgische Ravago bouwt een nieuwe lijn voor de recycling van polyolefinen. Maag Groep levert de lijn als een compleet installatiesysteem. Zo levert Xantec Steuerungs- und EDV-Technik GmbH, sinds 2020 onderdeel van de groep, de besturing.

Belgische Ravago

Het Belgische Ravago produceert jaarlijks 1.000.000 ton plastic, op 30 locaties. Voornamelijk door recycling en compounding. Het bedrijf zocht voor een nieuwe polyolefinenrecyclinglijn in Arendonk (België) naar een oplossing uit een hand. Maag Group kan dat verwezenlijken op basis van de geconsolideerde expertise van de leden van de groep.

Polyolefinenrecycling

Het systeem bestaat uit een ERF 500 high-performance smeltfilter van Ettlinger. Daarmee kan de klant materialen met een onzuiverheidsniveau tot 16 procent voor langere tijd verwerken. En dat zonder uitwisseling van filters. Erf-smeltfilters verwerken diverse polymeren verwerken met verwijdering van vreemde stoffen als papier, hout, aluminium, koper, rubber, siliconen en kunststoffen op hoge temperatuur.

Verder bevat de lijn een FSC 300 hydraulische zeefwisselaar die dient als filtratiesysteem. Net als het Pearlo onderwatergranuleersysteem. Het voor hoge doorvoersnelheden ontworpen systeem produceert uniforme sferische pellets. De fabrikant noemt de bediening, reiniging, montage en inbedrijfstelling eenvoudig.

Besturingstechnologie

Het onlangs aan Maag groep toegevoegde Xantec tekende voor de besturing. Zo ondersteunde de specialist op het gebied van planning, ontwerp en productie van besturingssystemen voor de kunststof- en rubberindustrie de automatisering van de filtratie- en granulatiesystemen. “De klant kreeg daarmee een optimaal ontworpen procesbeheersing die zowel de kosteneffectiviteit als de kwaliteit van de productie verbetert. Onze systeemexpertise gebaseerd op digitalisering en Industrie 4.0 biedt de klant duidelijk voordeel. Hij krijgt een geïntegreerde oplossing uit een hand. Veilig in de wetenschap dat de afzonderlijke componenten vanaf de eerste dag perfect zullen werken”, stelt Maag Group-voorzitter Ueli Thuerig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.