pompen

Modulaire, driedelige tandwielpomp

Modulaire, driedelige tandwielpomp

Maag Pump Systems introduceert een nieuwe tandwielpomp: de F-serie. Deze modulaire, driedelige tandwielpomp krijgt de klant geconfigureerd voor kleine debieten en volgens zijn vereisten.

Modulair

De nieuwe F-serie kent twee typen. De DX Dosix beschikt over een betere doseernauwkeurigheid. De FX Flexinox vormt het flexibele alternatief van de bestaande CX (Cinox) en TX (Thermminox). Hun modulaire ontwerp vergemakkelijkt de flexibele configuratie waardoor de pomp nog beter bij de behoeften van klanten en processen aansluit. Bovendien vereenvoudigt het modulaire principe ook reinigings- en onderhoudswerkzaamheden.

Tandwielpomp

De tandwielpompen met externe vertanding zijn corrosiebestendige en elektrisch verwarmbaar. Ze lenen zich speciaal voor kleine volumestromen en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de hedendaagse chemische verwerkingsindustrie. Hun driedelige ontwerp vergemakkelijkt onderhoud en vervanging van interne onderdelen, zoals tandwielen en lagers.

Het assortiment componenten en beschikbare materialen biedt voor elke klant wat wils. Ook voor toepassingen met heel zuivere, corrosieve, viskeuze of hete media.

Specs

Tijdens de ontwikkeling van de F-serie testte de fabrikant verschillende soorten assen met vertanding in staal, kunststoffen Peek en andere materialen. Dat resulteert in een advies van de nieuwe Z16-tandwielen met zestien tanden voor de FX en de Z14-tandwielen met veertien tanden voor de DX.

De applicatielimieten bedragen: Viscositeit 0,1 tot 500.000 mPas; Temperatuur -30 tot 320 °C; Zuigdruk van vacuüm tot 50 bar; Persdruk van vacuüm tot 150 bar; Debiet DX 0,25 tot 12 l/min; 0,05 l/min met speciale lagers bij lage snelheid en FX 1.2 tot 139 l/min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.