Nieuws
Geo Fluid 2023 trok weer veel putboorders

De tweejaarlijkse Geo Fluid in het Italiaanse Vicenza op 13 t/m 16 september 2023 ontving heel wat bezoekers. De vorige keer zuchtte Italië nog onder het coronajuk maar nu liepen de drie hallen en het zonovergoten buitenterrein vol met bronbemalers en WKO-bezoekers. Zoals elke keer nam de WILG Group een aantal klanten mee naar zijn stand en de totale beursvloer.

Geo Fluid 2023

Geo Fluid zoomt in op de boor- en funderingssector. Dat boren naar vloeistoffen en dan vooral water neemt meer en meer toe voor geothermie-oplossingen. Het gezelschap dat met WILG meereisde, bestond uit Nederlanders en Belgen. Daarin ontspon zich een discussie over de voordelen van zuig- en spoelboren die voornamelijk door wet- en regelgeving in de verschillende landen lijkt bepaald. Maar over het algemeen dient zuigboring voor diepere, grotere en kwalitatief goede waterbronnen, bijvoorbeeld voor beregening, KWO en blusbronnen. Spoelboring wordt meestal aangeraden voor beregening van (groente)tuinen, hobbyboeren en vijvers.

Putboorders

Geo Fluid 2023 trok weer veel putboorders

Binnen in de drie hallen de partijen die wat kleiner uitpakten, zoals adviserende standhouders en dompelpompmerken als Tsurumi. Het buitenterrein in Piacenza stond vooral vol met de grote jongens. Van een merk als Commachio tot aan Fraste. Met die laatste werkte het Nederlandse Eykelkamp samen voor een pijpenhandling-machine.

Geo Fluid 2023 trok weer veel putboorders

Die demonstreerde ze op het buitenterrein. Aan de andere kant van het beurspad stond een Chinese concurrent maar de mensen er omheen keerden zich toch sneller om naar de Nederlandse variant.

De laatste jaren namen de veiligheidsregels toe en maakt geen zichzelf respecterend merk meer een boorkop zonder veiligheidshek er om heen.

Dompelpompen

WILG zelf demonstreerde van vier van zijn merken de paradepaardjes. Van Well Pumps, Leo Pumps, GSI en natuurlijk het Italiaanse Orlando.

Geo Fluid 2023 trok weer veel putboorders

Naast thema’s als duurzaamheid en dus energiezuinig en op zonnepanelen draait het vooral om kracht (variërend van 1000 – 2000 rpm) en het grouten (afvullen rondom de pijp). Wat betreft digitalisering zet de sector de eerste stappen. Want eigenlijk mag je een pomp op afstand niet resetten maar in het weekend knijpt men nog wel eens een oogje dicht en grijpt men naar de noodmaatregel van een keer de storing op afstand overbruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.