Nieuws
Tsurumi benoemt Obart
Helemaal blij met de uitbreiding in de UK: Daniel Weippert, Managing Director van Tsurumi Europe, met Matthew en Jamie Hill from Obart Pumps (van links naar rechts) Foto: Tsurumi

Het Engelse Obart uit Maidstone, Kent mag zich vanaf nu Tsurumi Pumps UK noemen. Dit betekent dat het Japanse pompmerk vanuit zes verkoopkantoren in Europa werkt. Tsurumi bezat al sinds 2020 een meerderheid van de aandelen in Obart.

Obart

Obart voorziet Engeland sinds 1972 van ontwaterings- en afvalwaterbehandelingspompen. En al in 1975 voegde het de eerste Tsurumi pompen toe aan het verkoop- en verhuurassortiment. Matthew Hill, Managing Director bij Tsurumi Pumps UK: ”De units stegen in populariteit door performance, betrouwbaarheid en hun onderhoudsvriendelijkheid. Maar bovendien door hun hoge, hydraulische, energie-efficiëntie, het gebruik van biologisch afbreekbare smeerolie en de nieuwste opties voor remote monitoring en controle van de totale waterlogistiek. Ze vormen de basis van het succes van het merk met de blauwe watervortex in het logo.”

Zesde vertegenwoordiger

Hill vervolgt: “Deze stap zal een positief effect hebben voor onze klanten. Wij kunnen erop voortborduren en ons aandeel in de markt van de ontwateringspompen verder uitbreiden.”

Het hoofkantoor blijft op dezelfde plek net als alle werknemers.

Met Tsurumi Pumps UK beschikt het Japanse moederbedrijf nu over zes vertegenwoordigers in Europa: België, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Spanje. Met in total enkele honderden dealers en servicepunten.

Ontwatering en afvalwater

Het Europese hoofdkantoor van Tsurumi staat in het Duitse Düsseldorf.

De productrange bevat pompen voor schoon en afvalwater zowel als dompelpompen als voor droge opstellingen. In Europe voert het meer dan 500 types met capaciteiten tot 30 m³/minute of met een maximale opvoerhoogte van 216 m. Het motto luidt ‘Stronger for longer’.

In het Japanse hoofdkwartier Osaka waar 860 mensen werken, rollen jaarlijks een miljoen pompen van de band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.