Nieuws
Pomptechniek die ontwikkeling coronavaccin ondersteunt

Door de uitbraak van het coronavirus zijn we in een onwerkelijke, bizarre wereld terecht gekomen. Met strenge maatregelen vanuit de overheid en een bewonderenswaardige inzet van de zorgsector, probeert men de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Daarnaast werkt de farmaceutische industrie met man en macht aan een vaccin dat ons beschermt tegen covid-19. Technologische innovaties, zoals een nieuw type membraanpomp voor (bio)farmaceutische processen, kunnen hierbij helpen.

Coronavaccin

Het onderzoek naar een werkzaam vaccin en het hele traject van laboratorium- en pilotschaal tot opschaling naar de productie duurt lang en is kostbaar. Alles wat de farmaceutische industrie kan helpen dit proces te versnellen en de kosten beheersen, is welkom. Dat bracht Sylvie de Noose van Hitma op de volgende gedachtegang.

Diafragmapomp

Zou de misschien de onlangs geïntroduceerde Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp uitkomst kunnen brengen bij de ontwikkeling van het coronavaccin? Hij leent zich volgens Sylvie voor kritische toepassingen in de (bio)farmaceutische industrie, zoals TFF-filtratie, chromatografie, virusfiltratie en steriele filtratie. Qua aanschafkosten en flowbereik voldoet deze membraanpomp aan de specificaties van farmaceuten. Het snel en makkelijk omwisselen van de single-use pompkop (geen cleaning-in-place (CIP) en sterilization-in-place (SIP) nodig) kan daarnaast bijdragen aan de snelle ontwikkeling van het hoognodige coronavaccin.

Zachte verplaatsing van vloeistoffen

De Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp heeft geen mechanische asafdichting, bijna geen pulsatie en geen roterende onderdelen. Het farmaceutische product blijft hierdoor intact en ondergaat een zachte verplaatsing. De ontwerpverbeteringen, zoals een nieuwe pompkamer, bieden automatische afvoerbaarheid van de vloeistof (of vaccin). Bovendien maakt het pompprincipe risicovrij drooglopen, zelfaanzuiging en minimale deeltjesproductie mogelijk. Met modellen voor een- en meermalig gebruik kan de gebruiker een pomp kiezen die aan elke toepassingsbehoefte voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.