Nieuws
Nieuwe overgangen voor gesloten installaties

Systeemtechniek in de installatiebranche biedt als belangrijk voordeel dat alle systeemonderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Ze laten zich bovendien uniform verwerken. De recente introductie van drie nieuwe overgangen van het Megapress S XL- naar het Prestabo XL-leidingsysteem door Viega vergroot het aantal mogelijkheden.

Installaties

Omdat een complete installatie vaak bestaat uit verschillende leidingsystemen brengen renovatie of uitbreiding ervan de nodige uitdagingen met zich mee. Denk daarbij aan de overgang van het ene naar het andere leidingdeel. Zeker als daarvoor verschillende buisleidingsystemen zijn toegepast. Zo gebruiken installateurs in verwarmings-, koel- en industriële installaties regelmatig dikwandig stalen buizen naast de stalen varianten in thermisch verzinkte uitvoering. Om de XL-uitvoeringen hiervan toch probleemloos op elkaar te laten aansluiten, biedt Viega nu drie nieuwe overgangsstukken.

Overgangen

De nieuwe hulpstukken lenen zich voor overgangen van dikwandig stalen XL-buizen naar thermisch of elektrolytisch verzinkte stalen Prestabo XL-buizen. Voor het aansluiten van dikwandig stalen XL-buizen conform NEN EN 10216-1, 10217-1, 10220 of 10255 biedt Viega al geruime tijd Megapress S XL. Verwerking gebeurt met dezelfde Viega perstechniek en persmachine. Voor de Megapress S XL-zijde van het overgangsstuk krijgt de persmachine een Pressbooster waarmee de gebruiker dikwandig stalen XL-fittingen moeiteloos kan verwerken. Aan de Prestabo XL-zijde krijgt de persmachine een persring en een zwenkbek Z2.

Nieuwe overgangen voor gesloten installaties

De afmetingen van de nieuwe overgangen variëren van DN65 – 2½ x76,1 mm, DN80 – 3 x 88,9 mm tot aan DN100 – 4 x 108 mm. De rode en witte markering op de overgangen geeft in een oogopslag weer welke zijde van het overgangsstuk op welke buis moet worden geperst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.