Nieuws
Smart glasses en lektesten voor beter onderhoud

De procesindustrie ziet zijn installaties verouderen. Daarnaast komen er steeds strengere regels voor veiligheid en milieu. Binnen het project ‘Smart Tooling’ werkt KicMPi in samenwerking met partners uit Vlaanderen en Zuid-Nederland toe naar het bieden van een innovatieve oplossing voor het onderhoud aan (aging) assets. Daarvoor organiseert het bijeenkomsten over diverse onderwerpen. Van smart glasses tot aan lektesten.

Smart glasses

KicMPi organiseert op 19 mei 2020 een zogenaamde innobreak. Daarin vertelt partner Engie over het toepassen van smart glasses in de installatietechniek.

Vorig jaar startte Engie Services Zuid met een onderzoek naar het toepassen van Smart Glasses in de installatietechniek. Nu deelt het de eerste ervaringen en resultaten van het gebruik van deze innovatieve bril met collega’s.

Innobreak KicMPi

De vorige innobreak van KicMPi op 23 april 2020 ging over veilig lektesten en lek reduceren. Colin Zegers van Itis BV uit Goes vertelde hoe zij daar mee omgaan. Zegers zit zelf in normcommissie toxische zaken en benadrukt het gebruik van Europees gecertificeerde componenten.

Itis verzorgt lek- en afsluitertesten, niet-destructief onderzoek en inspecties.

Lektesten

Er bestaan verschillende testvormen: van fit4use, typetest tot aan een design valid test. Shell introduceerde de laatste maar die wordt al veelvuldig gekopieerd. Je kijkt dan temperatuur en condities en waar de klep wordt toegepast.

Elke test verloopt volgens een stappenplan. Visueel kun je bijvoorbeeld al een bepaald slijtagepatroon simuleren. Demontage verraadt dan al snel: wel/of niet geschikt voor de toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.