Nieuws
Nieuwe Versie Industriële Raspberry Pi op Basis van de CM4

Helmholz Benelux presenteert de RevPi Connect 4, de vierde generatie van de Revolution Pi-familie. Het baseerde deze als eerste op de Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4) met een modulair ontwerp en volledig industrieel.

Industriële Raspberry Pi

In combinatie met de geïntegreerde interfaces leent het apparaat zich voor een breed scala aan toepassingen. Van pure industriële pc, industriële controller, edge-apparaat tot aan IIoT-gateway. Afhankelijk van het toepassingsscenario kan de gebruiker kiezen tussen verschillende productvarianten met onderscheidende specificaties.

De RevPi Connect 4 maakt gebruik van de snellere Broadcom BCM2711-processor, een 64-bits quad-core Arm Cortex-A72 met maximaal 8 GB RAM. Dat beïnvloedt het werkgeheugen positie en maakt container- of motionapplicaties mogelijk. Als opslagmedium is eMMC-geheugen beschikbaar met maximaal 32 GB. Bovendien behoren WLAN- en Bluetooth-connectiviteit tot de opties, hetzij via de interne antenne of voor betere ontvangst via een externe antenne met SMA-aansluiting.

Tien I/O-uitbreidingsmodules

De gebruiker kan nu tien I/O-uitbreidingsmodules aansluiten op de basismodule, in plaats van vijf. Deze worden geconfigureerd via een grafische gebruikersinterface. Bovendien biedt het apparaat, in een DIN-railbehuizing, twee Gigabit Ethernet-interfaces die hogere gegevensoverdrachtssnelheden en lagere latency bieden. De twee USB 3.2 Gen1-interfaces ondersteunen overdrachtssnelheden tot 5 Gbit/s en staan bijvoorbeeld camera-applicaties met bewegingsdetectie toe. Zoals eerder, is er ook een RS485-interface, een micro-HDMI en een micro-USB-aansluiting. De realtimeklok (RTC) wordt nu tijdelijk opgeslagen door een geïntegreerde batterij. Aan de voorzijde van het apparaat bevinden zich zes RGB-leds, waarvan de gebruiker er vijf individueel kan programmeren. Deze leds kunnen bijvoorbeeld de apparaatstatus weergeven of bepaalde toestanden aangeven. Als besturingssysteem beschikt hij over een op maat gemaakte 64-bits Raspberry Pi OS met onder andere een real-time patch en een procesimage.

De RevPi Connect 4 beschikt standaard over client- en servermogelijkheden voor de Modbus RTU- en Modbus TCP-protocollen. Het apparaat kan worden uitgebreid tot een kleine industriële controller met optioneel beschikbare besturings- en HMI-software. Bovendien ondersteunt de RevPi Connect 4 bekende protocollen zoals MQTT en OPC UA en maakt het de ontwikkeling van individuele toepassingen mogelijk met verschillende programmeertalen zoals Node-RED, Python of rechtstreeks in C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.