Nieuws
Overeenkomst SBM Offshore en MHI voor FPSO CO2 Capture Solution

SBM Offshore en Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI) ondertekenden onlangs een partnerschapsovereenkomst die een CO2-afvangoplossing zal bieden voor drijvende productieopslag- en offloadingschepen (FPSO). Een engineering- en ontwerpstudie naar de technische haalbaarheid en commerciële gereedheid van CO2-afvangtechnologie offshore ondersteunt de samenwerking.

FPSO CO2 Capture Solution

De CO2-afvangoplossing zal MHI’s eigen Advanced KM CDRProcess TM” -technologie toepassen. Die ontwikkelde het bedrijf samen met The Kansai Electric Power Co., Inc. De technologie maakt aanzienlijke broeikasgasemissiereducties van FPSO’s mogelijk door CO2 van gasturbines aan boord af te vangen. Naar schatting vermindert de CO2-afvangtechnologie de CO2-emissies van de totale FPSO-activiteiten met maximaal 70 procent. De oplossing behoort tot het emission-ZERO-programmavan SBM Offshore en stoelt op een combinatie van MHI’s eigen CO2-afvangtechnologie en SBM Offshores Fast4ward-principes.

De vraag naar decarbonisatie van FPSO-activiteiten zal naar verwachting snel toenemen. Door deze samenwerking willen de bedrijven de deur openen naar offshore CO2-afvang en -opslagontwikkeling. Daarmee leveren ze naar eigen zeggen een concrete bijdrage aan inspanningen op het gebied van koolstofneutraliteit.

SBM Offshore

Olivier Icyk, Managing Director van Floating Production Solutions bij SBM Offshore:

“De ondertekening van deze partnerschapsovereenkomst markeert een belangrijke ontwikkeling binnen ons emission-ZERO-programma. Daarmee willen we FPSO’s voorzien van bijna-nulemissies. De technologie die we klanten nu kunnen bieden, vormt een essentiële oplossing om de koolstofvoetafdruk van onze FPSO’s aanzienlijk te verminderen. We verheugen ons op de samenwerking met MHI, een topspeler wiens koolstofafvangtechnologie perfect aansluit op onze ervaring in drijvende energieoplossingen.”

MHI

Kenji Terasawa, CEO en Head of Engineering Solutions bij MHI:

“Het verheugt ons een nieuw partnerschap aan te gaan met SBM Offshore, een FPSO-bedrijf dat een belangrijke rol speelt in de energiesector. Het combineren van bewezen technologieën van beide bedrijven vormt een belangrijke stap richting het koolstofvrij maken van offshore broeikasgasemissies van FPSO’s. Met deze overeenkomst zullen we de offshore koolstofafvangactiviteiten versnellen om een koolstofneutrale samenleving te bereiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.