Nieuws
Nieuwe vereniging Idta dringt aan op Industrie 4.0

Samen met Bitkom en 20 bedrijven uit de machinebouw en elektrotechniek richtten Vdma en Zvei de Industrial Digital Twin Association (Idta). Deze gebruikersorganisatie voor Industrie 4.0. stelt zich ten doel de parallelle ontwikkelingsbundels samen te brengen naar de industriële digitale tweeling.

Idta

Samen met de aangesloten bedrijven wil het dit ontwikkelen als open-source-oplossing.

Gebruikers profiteren door het bundelen van de vroege inzichten in de digitalisering van industriële producten. Dit vermindert de inspanning, integratietijd en kosten in de eigen waardecreatie. De Digital Twin fungeert als interface van fysieke industriële producten in de digitale wereld. Hierdoor komen gegevens gedurende de gehele levenscyclus beschikbaar. Dit brengt mogelijkheden voor nieuwe bedrijfsmodellen samen. Zowel voor kleine en middelgrote leveranciers van fabrieksapparatuur als voor grote eindgebruikers, bijvoorbeeld uit de procesindustrie.

Industrie 4.0

“De uitmuntendheid van de Duitse en Europese industrie in de ontwikkeling van industriële producten wordt wereldwijd erkend. Nu is het tijd om het digitale ecosysteem rond deze producten wereldwijd te ontwerpen met dezelfde kwaliteitsnormen”, zegt Hartmut Rauen, Deputy Chief Executive Officer van de Vdma.

Gunther Koschnick, Digital-directeur Automatisering van Zvei, voegt hieraan toe: “We staan voor een unieke kans om de digitale waardecreatie in de industrie decennialang vorm te geven door de samenwerking van de machinebouw en de elektrotechnische industrie. En dit ten behoeve van bijna alle sectoren van de economie, van producenten tot eindgebruikers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.