Nieuws
Sönke Brodersen van KSB blijft VDMA-president voor pomp(systemen)

Dr. Sönke Brodersen van KSB Duitsland blijft voorzitter van de branchevereniging VDMA-afdeling pompen en -systemen.

VDMA

Brodersen bekleedt de functie al sinds 2009 en mag van de leden nog weer vier jaar door. De VDMA geldt wereldwijd als een van de grootste pompfabrikantenorganisaties en vertegenwoordigt de belangen van de Duitse branche. Brodersen leidt niet alleen de 114 leden van VDMA maar geeft door zijn voorzitterschap ook de Duitse branche een stem in het Europese verband, namelijk bij Europump. Zoals onlangs op de bijeenkomst daarvan eind mei in het Italiaanse Napels.

Bijeenkomst

De leden van VDMA Pompen en pompsystemen kwamen in mei twee dagen bij elkaar om de actuele onderwerpen in de branche met elkaar te bespreken. Naast wetenschappelijke en marktontwikkelingen kwamen aan de orde de energiepolitiek, energie-efficiëntie en (nieuwe) wetten en richtlijnen. Natuurlijk ging de discussie ook over internationalisering en digitalisering.

KSB Duitsland

De bijeenkomst vond plaats in Deidesheim, om de hoek bij de productielocatie van KSB in Frankenthal. Een rondleiding door die productielocatie mocht dan ook zeker niet ontbreken.

Dr. Stephan Bross, lid van het dagelijks bestuur leidde de rondgang. Hij gaf ook uitleg over de actuele ondernemingscijfers van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.