Nieuws
Nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie voor Chemours Dordrecht

EnviroChemie gaat een permanente afvalwaterzuiveringsinstallatie op het fabrieksterrein van Chemours in Dordrecht aanleggen. De installatie moet de nu opgestelde tijdelijke vervangen en zal als state-of-the-art installatie verrijzen.

Chemours

Met verschillende, geautomatiseerde processen en technieken in de nieuwe installatie gaat de chemiereus het afvalwater dat vrijkomt bij de productie van fluorpolymeren en -elastomeren zuiveren.

Chemours Corporate Responsibility Commitment zet in op investeren in de beste technologie voor het verminderen van emissies en de bescherming van het milieu.

Het kiest voor Envirochemie op basis van zijn ervaring met chemisch-fysische zuiveringstechnieken voor klanten.

Nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie

Momenteel beschikt Chemours in Dordrecht over een tijdelijke installatie. Daarmee verminderde de lozing van fluororganische stoffen van de GenX-technologie naar de rioolwaterzuivering van het Waterschap Hollandsche Delta met meer dan 99,9 procent.

De nieuwe en grotere chemisch-fysische zuiveringsinstallatie gaat gemiddeld 60 m3 (60.000 liter) per uur aan afvalwater zuiveren gedurende 24/7. De maximale capaciteit bedraagt 120 m3 per uur. De installatie zal naar verwachting medio 2022 in bedrijf gaan.

De huidige verwerkingsinstallatie blijft draaien totdat het nieuwe systeem volledig werkt. Bij de overgang van het oude naar het nieuwe systeem zal de zuivering van het water uit de Dordtse voorziening niet worden onderbroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.