Nieuws
Momentsleutels voor boutverbindingen na hermontage

Voor het controleren van het juiste aanhaalmoment bij boutverbindingen na hermontage presenteert Atlas Copco Tools de PRO-momentsleutels van de Actw-serie.

Momentsleutels

De serie bevat instapmodellen voor kwalitatief hoogwaardigere boutverbindingen en omvat in totaal vijf modellen. Het koppelbereik loopt van 5 tot 1000 Newtonmeter (Nm) en alle vijf bieden ze een koppelherhaalbaarheid van ±4 procent volgens EN ISO 6789:2017.

De duidelijk afleesbare dubbele schaal op de ergonomische handgreep vereenvoudigt volgens de fabrikant het instellen van het koppel in Nm en ft-lb.

Boutverbindingen

Het compacte ontwerp en het lage gewicht verhogen de ergonomische waarde van de sleutels. Dat biedt de gebruiker montagegemak in nauwe ruimten. Bij het bereiken van het vooraf ingestelde koppel geven ze een duidelijk hoorbaar kliksignaal. Deze akoestische feedback geeft de operator vertrouwen in het schroefresultaat.

Na hermontage

Het snelwisselmechanisme op de solide ratelkop beschikt aan de uitgangszijde over de vierkante maten van 1/4, 3/8, 1/2, 3/4 en 1 duim. Bij onderhoudswerkzaamheden moet de monteur op het moment van hermontage de aanhaalmomenten controleren. Of hij/zij moet vooraf met slagmoersleutels voor-aangehaalde boutverbindingen nauwkeurig eindaanhalen voor een preciezer koppel.

Het accessoire-assortimen omvat doppensets speciaal voor de Actw-modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.