Nieuws

Manon Bloemer nieuwe directeur VNCI

Manon Bloem nieuwe directeur Vnci

Per 1 mei 2019 start Manon Bloemer als directeur van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Zij volgt Colette Alma op die na 15 jaar inzet voor de vereniging afscheid neemt en het stokje overdraagt.

Bloemer

Manon Bloemer werkt nu nog als managing director bij Vopak. Na haar studie bedrijfskunde in Rotterdam werkte zij de eerste 14 jaar van haar carrière bij Unilever. In 2006 maakte Manon de overstap naar Vopak waar zij in 2013 managing director werd. De Koninklijke VNCI is erg blij met haar komst als directeur. Voorzitter Bernard Wientjes: “Wij kijken uit naar de samenwerking met Manon. We hebben haar leren kennen als iemand met een grote maatschappelijke betrokkenheid en interesse voor de sector. Met haar expertise en ervaring zal ze het stevige fundament van de organisatie voortzetten.”

Directeur VNCI

“Veilig, schoon en groen. Dat zijn de thema’s waar het om draait. Ik kijk ernaar uit om daar samen met het professionele VNCI-team én alle leden aan te mogen werken. De chemie is met recht een Topsector.” 

De Koninklijke VNCI komt al meer dan 100 jaar op voor de belangen van de chemische industrie in Nederland. Scheidend directeur Colette Alma: “De brede kennis en ervaring van Manon sluiten uitstekend aan bij de uitdagingen en vragen waar de chemische industrie op het moment voor staat. Ik heb er vertrouwen in dat zij van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie zal zijn en draag met een gerust hart het stokje over.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.