Nieuws
Flowschakelaar beschermt tegen ‘drooglopen’

De nieuwe T-Easic® combineert Sick flowbewaking én temperatuurmeting in één sensor. Deze combinatie draagt bij aan kostenreductie, en verlaagt het hygiënerisico.

Flowschakelaar

De thermische flowschakelaar T-Easic® FTS meet de flow en de temperatuur volgens het calorimetrische principe. De flowschakelaar houdt met twee digitale outputs de meetwaarden in de gaten. Zo gauw de ingestelde grenswaarde wordt over- of onderschreden, stuurt de schakelaar de gemeten waarden door naar een overkoepelende controller.

De parameters van de T-Easic® FTS kunnen via IO-Link worden ingesteld. In de industriële uitvoering beschikt de thermische flowschakelaar tevens over een OLed-display en bedieningstoetsen.

Snelle ingebruikname

De flowschakelaar laat zich makkelijk en snel in gebruik nemen. Daarvoor zorgen ook de af fabriek ingestelde standaardwaarden voor water en olie. Daarnaast kunnen vrijwel alle vloeistoffen eenvoudig en snel worden gekalibreerd.

De industriële uitvoering de T-Easic® FTS zit in een robuuste Vistal-behuizing. Die beschermt de sensor bij reinigingsprocessen. De eveneens beschikbare hygiënische uitvoering leent zich voor CIP-/SIP-condities.

Kerninformatie

De sensor is geoptimaliseerd voor water en olie en teach-in-mogelijkheid voor andere vloeistoffen. De montageadapter vereenvoudigt installatie en inbedrijfname gebeurt zonder kalibratie van geteachte media. Het gebruiksvriendelijke display werkt met een intuïtieve menustructuur. De buisdiameter is flexibel aanpasbaar en IO-Link vermindert de bedrading.

Het systeem is onderhoudsarm en beschikt over Isolatieklasse IP 67/IP 69.

De hygiënische variant van roestvast staal leent zich voor CIP/SIP en een procestemperatuur tot 150 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.