Nieuws

Leonardo da Vinci 3D Design Challenge

Leonardo da Vinci 3D Design Challenge

Geïnspireerd door de uitvindingen van Leonardo da Vinci gaat Dassault Systèmes’ 3DExperience Lab een samenwerking aan met de makers van de nieuwe speelfilm ‘The Inventor’. Deze animatiefilm draait om het leven van Leonardo da Vinci. Samen lanceren de partners een 3D Design Challenge om de wereldberoemde werken van Leonardo da Vinci tot leven te brengen.

3D-Design Challenge

De Challenge nodigt mensen uit om hun 3D-vaardigheden te demonstreren met gebruik van de 3D-applicaties van Dassault Systèmes. De 3D Design Challenge vindt volledig online plaats van 12 februari tot 15 april 2021. Uiteindelijk kiest de jury vijf winnaars op basis van een aantal criteria. Zo moet het 3D-model lijken op de originele tekening. Het moet de bewegingen weergeven die Leonardo da Vinci in de bijbehorende schets bedoelde maar het model moet ook makkelijk te printen zijn. Iedere winnaar ontvangt een 3D-geprinte versie van zijn model en krijgt een jaar lang toegang tot de Design-applicatie van Dassault Systèmes.

Leonardo da Vinci

De winnende ontwerpen verschijnen uiteindelijk in de aankomende stop-motion animatiefilm ‘The Inventor’ die het leven van Leonardo da Vinci volgt in een verhaal voor het hele gezin. Stephen Fry spreekt de rol van Leonardo da Vinci in. Daisy Ridley neemt die van prinses Marguerite de Navarra voor haar rekening en Marion Cotillard treedt op als Louise de Savoy.

3DExperience-platform

Deelnemers aan de 3D Design Challenge moeten een van de tien codices kiezen en een tekening in echte afmetingen maken. Vervolgens kunnen zij hun inzending indienen samen met een uitleg hoe het uiteindelijke ontwerp werkt en het 3D-model uploaden in de online community. De applicaties stellen gebruikers in staat om de structuur, mechanica en het systeem digitaal te creëren, te testen en te optimaliseren.

Deelnemers kunnen tijdens de challenge al in contact komen met andere ontwerpers, deelnemers en fans van Leonardo da Vinci binnen de community.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.