Nieuws
Compacte luchtverzorgingsunit verhoogt persluchtkwaliteit
_03A8531.JPG

SMC introduceert nieuwe luchtverzorgingsunits (AC-D-serie) voor stabiele en betrouwbare industriële processen. De modulaire productenserie bestaat uit een compacte ‘one-box’-constructie. Daarmee levert hij persluchtkwaliteit volgens ISO8573-1:2010.

Persluchtkwaliteit

Voor een optimaal resultaat in pneumatische toepassingen moet de gebruiker de perslucht filtreren, regelen en smeren. Vervuilde perslucht beïnvloedt machines en systemen negatief en tast uiteindelijk de productkwaliteit aan.

Als combinatie van filter, regelaar en olievernevelaar levert de AC-D serie een hoge persluchtkwaliteit. De nominale filtercapaciteit van de filterunit bedraagt 5 μm tot 0,01 μm in combinatie met een deeltjesfiltratie van 99,9 procent. En de olienevelconcentratie bedraagt bij de uitlaat maximaal 0,1 mg/m³. Modulaire uitbreiding met hoofdleidingfilters (AFF/AM/AMD/AMK-serie) verhoogt het kwaliteitsniveau nog verder. Dit maakt diverse pneumatische toepassingen mogelijk maar garandeert ook een betrouwbaar proces.

Compacte constructie

Het ‘one-box’-ontwerp is licht en compact. Het uniforme uiterlijk voorkomt ophoping van stof en andere deeltjes aan de buitenzijde. De vierkante, geïntegreerde manometer sluit naadloos aan zonder uitstekende delen. De gebruiker kan alle noodzakelijke aan te bouwen onderdelen via verbindingen aansluiten. Om dit te vereenvoudigen biedt de fabrikant op de website een online-configurator aan.De dubbelwandige en transparante polycarbonaat bowl beschermt de componenten tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is er 360° zicht op het filterelement en het actuele condensaatniveau. Dit laatste ondersteunt het preventief onderhoud.

Praktische drukregeling

De druk kan via een ergonomische instelknop in het werkdrukbereik van 0,05 tot 0,85 MPa worden geregeld. De instelling van het drukbereik gebeurt eenvoudig via het open- en sluitvenster op de rechthoekige, ingebouwde manometer. De beschikbare aansluitmaten van 1/8, 1/4, 3/8 en 1/2 maken integratie in bestaande systemen mogelijk. Als optie krijgt de luchtverzorgingsunit een druksensor voor snelle detectie van drukdalingen. De programmeerbare signaaluitgang voorkomt eventuele systeemstoringen om zo productie-uitval tot een minimum te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.