Nieuws

Pentair gaat Royal IHC 102 Pentair Fairbanks Nijhuis pompsets leveren. Het gaat hierbij om koelwater-, spoel- en glandpompen voor twee nieuwe baggerschepen.

Suezkanaal

Royal IHC ontving een order van de Suez Canal Authority (SCA) voor het leveren van twee snijkopzuigers. Die komen op de baggerschepen die het verdiepen en onderhouden van het Suezkanaal ondersteunen.

Senior Area Sales Manager van Pentair Henk Jan van Essen: “De nieuwe schepen zijn speciaal ontwikkeld voor het baggeren in harde grond. Het ontwerp is gebaseerd op de eerder door IHC gebouwde cutter suction dredger ‘Mashhour’. Daarvoor leverden wij bijna 25 jaar geleden ook dertig pompsets. Door de jarenlange prestaties en betrouwbaarheid van die pompen kwamen wij eigenlijk meteen in beeld voor deze opdracht. Een andere belangrijke reden waarom de eindklant specifiek voor ons product koos, is dat wij een van de weinige pompfabrikanten ter wereld zijn met een groot assortiment split-case-pompen.”

Koelwater-, spoel- en glandpompen voor baggerschepen Suezkanaal

Eenvoudig in onderhoud

Elk baggerschip wordt uitgerust met 51 pompsets. “De pompsets zijn niet allemaal identiek maar worden geleverd met verschillende modellen pompen. Dit om te kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van dit project. De modellen variëren van VGT, HG1, HG2 tot aan Venus. De kleinere HG1 en HG2 pompen passen dankzij hun grote opvoerhoogte perfect in dit project.

Bijzonder is dat alle pompen worden uitgevoerd als splitcase variant. De eindklant kiest daar specifiek voor vanwege het eenvoudige onderhoud. Niet alleen de omvang van de order is bijzonder. Ook het feit dat we die helemaal in onze vestiging in Winterswijk kunnen produceren. Zowel de engineering, het gieten, het monteren en het testen van de pompen voeren we allemaal in eigen huis uit. Dit stelt ons in staat om het productieproces nauwlettend te volgen en een hoogwaardige, op maat gemaakte oplossing te leveren. Inmiddels startten wij de productie. Een opdracht van deze omvang is redelijk ‘one of a kind’. Maar het bewijst opnieuw dat wij voldoende ervaring, kennis en mogelijkheden in huis hebben om dit soort grote opdrachten aan te kunnen”, aldus Henk Jan van Essen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.