Nieuws
Meertraps-diepwelpompen met ondergedompelde hydrauliek

KSB breidt zijn programma diepwelpompen uit.

Meertraps-diepwelpompen

Bij de zogenoemde B-pompen gaat het om meertraps-diepwelpompen met ondergedompelde hydrauliek. De pompen bestaan uit een modulair pershuissysteem, een stijgleiding alsmede een modulair leiwielhuis. In totaal staan 17 verschillende pompgrootten met drie verschillende waaiervormen ter beschikking.

De maximale opvoerhoogte van de diepwelpompen ligt op 200 meter en de grootste capaciteit bedraagt 720 liter per seconde. Het aantal trappen varieert van een tot 25 stuks en de diameters van de trappenhuizen bedragen 8 tot 24 inch. Verschillende uitvoeringen maken inbouw boven en onder de vloer mogelijk. De aandrijving wordt gerealiseerd via verticaal gemonteerde elektromotoren of via een haakse overbrenging met horizontale diesel- of elektromotoraandrijving. Het maximaal toelaatbare toerental bedraagt 3500 omwentelingen per minuut.

Materiaal

Standaard zijn de pompen van gietijzer en staal vervaardigd. Uitvoeringen in volledig roestvast staal, duplex- of superduplex-roestvast staal alsmede individueel aangepaste materialen behoren tot de mogelijkheden. Het verpompte medium smeert de tussenlagers van de pompassen. Maar een externe smeringsbron is ook mogelijk. De ontwerpdruk in het huis ligt op 16 bar en de afmetingen van de persflenzen voldoen aan de DIN-, BS- en ASME-normen. Optioneel zijn ook bedrijfsdrukken boven 16 bar mogelijk. De maximaal toelaatbare temperatuur van het te verpompen medium bedraagt 105 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.