Nieuws

Bungartz maakt al 75 jaar pompen

75 jaar Bungartz
Op 1 augustus 2022 overhandigde Philipp Piecha (rechtsvoor) van IHK Aachen de jubileumoorkonde aan Frank Bungartz (linksvoor). Foto: Bungartz

Op 1 augustus 2022 bestond Paul Bungartz GmbH & Co. KG 75 jaar. Reden voor de handelskamer in Aken om de huidige directeur en derde generatie Dipl.- Ing. Frank Bungartz een jubileumoorkonde te overhandigen.

75 jaar

Paul Bungartz zette 75 jaar geleden de eerste stappen met het bedrijf dat nu wereldwijd pompen levert. Sinds 1999 bouwde zijn kleinzoon Dipl.- Ing. Frank Bungartz dat verder uit waarna hij in 2006 volledig het stokje van zijn vader Jürgen Bungartz overnam en sindsdien het familiebedrijf leidt.

“De ondernemersgeest en het lange-termijn denken van mijn grootvader bracht het bedrijf waar het nu staat”, aldus Frank Bungartz bij de jubileumviering.

Bungartz

Philipp Piecha van IHK Aken sprak tijdens de overhandiging van de oorkonde: “Generatieslang investeren jullie in de productie hier. Dat zien we aan het complex maar ook aan de nieuwe scholingsruimte om klanten nog beter te ondersteunen.”

“Ik voel me al sinds mijn kindertijd aan deze plaats verbonden. Daarom schakelen we ook bij nieuwbouw altijd lokale ondernemers in”, aldus Frank Bungartz.

In Stotzheim werken 35 mensen aan het produceren, monteren en testen van nieuwe pompen. Veel al vele jaren zo verbonden voelen ook zij zich aan het bedrijf. Bungartz biedt regelmatig stageplaatsen op het gebied van verspaningstechniek en op mechanisch gebied.

Bungartz neemt deel aan Achema eind augustus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.