Nieuws
Infographic tandwielkasttechnologie biedt technici vijf keuzes

Fabrikant van tandwielkasten, motoren en aandrijvingen, WEG publiceerde onlangs een infographic over tandwielkasttechnologie. Dit biedt technische kopers een handleiding voor de vijf populairste, typen tandwielkasten met toepassingsspecifieke afwegingen.

Infographic

Technici en bedrijfseigenaren die de tandwielaandrijving moeten selecteren, zijn meestal geen experts in tandwielkasttechnologie. Daarom kunnen ze in de infographic visueel de overwegingen nalopen die ze moeten maken voordat ze een motorreductor aanschaffen. Technici krijgen inzicht in de verschillende typen tandwielkasten en kunnen zonder uitvoerig hierover te lezen de juiste voor hun toepassing kiezen.

Tandwielkasttechnologie

Tandwielkasten, een van de belangrijkste onderdelen in aandrijvingen zorgen voor de overbrenging van de juiste beweging en kracht. De ontwikkeling van tandwielkasten en motorreductoren ligt op een dusdanig niveau dat er nog weinig verbeteringen zullen volgen, aldus WEG. Die verwacht hooguit nieuwe ontwikkelingen op elektronisch vlak.

Dat betekent dat technici moeten weten hoe ze machineonderdelen kunnen integreren in hun toepassing en in de algehele digitale fabriek.

De juiste aandrijving

“Elk type tandwielkast heeft zijn eigen configuratie, kenmerken en voordelen”, legt Marek Lukaszczyk uit. Hij is marketingmanager bij WEG voor Europa en het Midden-Oosten. “Hoewel er volop informatie over tandwielkasten te vinden is, geeft deze infographic een visuele en nauwkeurige toelichting. Zo ziet de technicus de zaken waarop hij/zij moet letten bij de aanschaf van een tandwielkast.”

Vijf typen

De infographic geeft voorbeelden van de verschillende typen tandwielkasten en hun classificatie. Het omvat:

  • Rechte tandwielkasten (axiale assen)
  • Vlakke tandwielkasten (parallelle assen)
  • Kegelwieltandwielkasten
  • Haakse tandwielkasten (wormwiel)
  • Planetaire tandwielkasten

Overwegingen technici

Technici geven in welke ladingen en omgevingsfactoren de motor wordt blootgesteld. Ook ruimtevereisten, afhankelijk van het vermogen en de besturing van de aandrijving en andere omgevingsfactoren moeten hij/zij meenemen, met name bij een retrofit.

“Bij de overwegingen voor de aanschaf van een motorreductor komt veel meer kijken dan de motor zelf”, voegt Lukaszczyk toe. “Aanpassingen aan het ontwerp, de gebruiksomstandigheden en ruimtelijke eisen van de toepassing en afmetingen voor installatie van een motorreductor wegen ook mee. Door de toepassing van de motor te beoordelen voorkomt de gebruiker extra kosten. Hoe nauwkeuriger de eerste specificatie, hoe beter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.