Nieuws
Vulafsluiter voor een snelle en precieze vulling farmaceutica

De Gemü ServoDrive aandrijftechnologie aan boord maakt de vulafsluiter F60 servoDrive geschikt voor een snelle en precieze vulling van kleine hoeveelheden. Dan gaat het om circa1 ml – 100 ml, bijvoorbeeld voor farmaceutica.

Farmaceutica

In hygiënische en aseptische vulprocessen past men vaak draaizuigerpompen toe. Afsluiterspecialist Gemü uit Ingelfingen denkt dat het met de door hen ontwikkelde vulafsluiter F60 servoDrive dit sneller en flexibeler kan. Bovendien ontstaan langere standtijden.
De aandrijftechnologie combineert processnelheid, exacte positioneernauwkeurigheid en snelle aanstuurbaarheid. De verliesarme, borstelvrije en robuuste servomotoren van roestvast staal voldoen aan de eisen volgens beschermingsklasse IP69K. Ze kunnen afhankelijk van de toepassing 50 tot 100 miljoen schakelwisselingen bereiken.

Snelle en precieze vulling

Een nauwkeurigheidstest met water en een constante druk van 0,3 bar bewees dat de afsluiter een farmavulling met een nauwkeurigheid van ± 0,5procent kan halen bij een vulgewicht van 1 g. Andere tests met verschillende kleine hoeveelheden bevestigden de vulnauwkeurigheid. De vulcyclustijd bedroeg in alle gevallen minder dan een seconde. Bovendien realiseert de gebruiker verschillende vulvolumes zonder benodigde ombouw van de vulzuiger.

De F60 servoDrive leent zich voor alle vultoepassingen waarbij het aankomt op nauwkeurigheid, snelheid en hygiëne. Denk aan levensmiddelen, batterij- en chemicaliënvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.