Nieuws
Honeywell levert koelmiddel voor warmtepompen Futraheat

Honeywell kondigde onlangs aan samen te gaan werken het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Futraheat. Dat impliceert dat de laatste in zijn TurboClaw-stoomcompressor Honeywell’s Solstice zd (R-1233zd) zal gebruiken.

Koelmiddel

De TurboClaw vormt het hart van Futraheats warmtepomp. En Honeywell gaat nu zijn niet-ontvlambare, ultra-lage-aardopwarmingsvermogen (Lgwp) koelmiddel daarvoor leveren.

Lgwp vervangt het om milieuoverwegingen, uitgefaseerde koudemiddel R-123. Het biedt warmtepomptechnologie die koolstofemissies radicaal en kosteneffectief verminderen.

Hoge temperatuur warmtepompen nemen restwarmte op en zetten deze om in herbruikbare warmte.

Warmtepompen Futraheat

Het rapport van het International Energy Agency (IEA), Net Zero by 2050 stelt dat warmtepompen een hoeksteentechnologie zullen vormen voor de CO2-emissievermindering.

Futraheat ontving al een subsidie van Innovate UK om een TurboClaw-demonstrator van 300 kw te bouwen. Die zal het bedrijf naar verwachting begin 2022 gaan testen voor het terugwinnen van afvalwarmte. Het ontwerp van de warmtepomp van Futraheat zal voldoen aan de hogere temperatuurbehoeften van de industrie tot 150 °C. De pomp kan met lagere snelheden zonder olie werken. Dat verlaagt de productie-, bedrijfs- en verwarmingskosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.