Nieuws
Zorgeloos-voorraadbeheer met autonome radarsensor

Vega presenteerde op de Pumps&Valves de nieuwe serie Puls Air radarsensoren. Deze compacte, autonome radarsensoren werken volledig batterij-gevoed en passen daardoor op mobiele applicaties of op locaties waar geen voeding aanwezig is. Hij levert vervolgens niveaumeetwaarden via de cloud of een mobiel netwerk als NB-IoT/LTE-M of LoRa.

Autonome radarsensor

Een van de partijen die inmiddels ervaring opdeed met de Puls Air noemt de draadloze instrumenten voordelig, flexibel en betrouwbaar en plug-and-play te installeren.

De installatie gebeurt eenvoudig volgens de fabrikant. Van een klevende adapter of een riembevestiging voor IBC applicaties tot flens of schroefdraad voor hoge silo’s.

Zorgeloos-voorraadbeheer

In applicaties met kunststof tanks is het zelfs mogelijk dat de sensor door de containerwand heen meet. Daarmee voldoet het instrument aan resistentie-eisen. Het maakt de sensor ook niet uit welk medium het moet meten. Hij voldoet aan dichtheidsklasse IP68 en IP69 en ondervindt daardoor geen hinder van weersomstandigheden of reiniging in geval van IBC’s. Bij de ontwikkeling stemde de fabrikant de meetprestaties en de draadloze gegevensoverdracht af op een zo zuinig mogelijk energieverbruik. Batterijen waarborgen in combinatie met geoptimaliseerde meetcycli een gebruiksduur tot tien jaar. Afhankelijk van de meetfrequentie en dataverbinding.

Het meetbereik loopt van 0,5 tot 30 meter en het meet- en overdrachtsinterval is instelbaar tussen 15 minuten en 24 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.