Nieuws
3DExperience Edu Centers of Excellence-programma

Om studenten en professionals bij zowel bedrijven als overheden verder op te leiden, lanceert Dassault Systèmes het 3DExperience Edu Centers of Excellence-programma. Dit opleidings- en bijscholingsprogramma ondersteunt de digitale transformatie die veel organisaties met het platform realiseren.

3DExperience

Met het 3DExperience Edu Centers of Excellence-programma speelt Dassault Systèmes in op de wereldwijd gesignaleerde behoefte. Zowel studenten als professionals behoeven kennis en knowhow voor de nieuwe en steeds veranderende functies in manufacturing, gezondheidszorg en life sciences, infrastructuur en smart cities. ‘In al deze markten zien we de rol van digitale technologie sterk toenemen en steeds meer een hoofdrol opeisen. Of het nu gaat om het genereren van innovatieve ideeën of het daadwerkelijk produceren daarvan.’

Edu Centers of Excellence-programma

Tot de eerste toetreders behoren CampusFab en de Trades and Qualifications of Excellence Campus in Frankrijk; het K-Tech Center of Excellence in Aerospace & Defense in India; het Composites Manufacturing Simulation Center van Purdue University in de Verenigde Staten en het Industrial Innovation Center for Aerospace in Mexico.

Zij krijgen de benodigde expertise om de leeromgevingen aan studenten en professionals te kunnen aanbieden. Die bestaat uit virtuele werelden op basis van het 3DExperience-platform in combinatie  met state-of-the-art-apparatuur voor de moderne werkplek. Ook krijgen deze centra in samenwerking met lokale werkgevers de beschikking over cursussen en curricula. Binnen de opleidingen ligt de nadruk op technieken en ontwikkelingen als virtual twins, het toepassen van moderne materialen, data-driven manufacturing en dergelijke.

Samenwerking bedrijfsleven

Deze opleidingscentra werken nu al nauw samen met het bedrijfsleven in sectoren als lucht- en ruimtevaart, automotive, energie en elektronica. De centra richten zich, veelal met overheidssubsidies op het ontwikkelen van nieuwe leer- en studiemethoden. Die spelen nadrukkelijk in op digitale processen. Daarmee verbetert het kwaliteitsniveau van de werknemers.

“Het creëren van opleidingsfaciliteiten die zich continu aanpassen aan de snelle veranderingen in de industrie, kan alleen als overheden, bedrijven, lokale werkgevers, academische instellingen en technologiebedrijven hun krachten bundelen”, zegt Florence Verzelen, Executive Vice President Industry, Marketing and Sustainability bij Dassault Systèmes. “Het 3DExperience Edu Centers of Excellence-programma maakt maximaal gebruik van onze kennis en ervaring met leerprogramma’s en de continue ontwikkeling van best practices die wij zien bij onze klanten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.