Nieuws
Honderden pompen voor biohoutfabriek in Finland
Foto: Sulzer

Sulzer Pumps Finland tekende onlangs een overeenkomst met Metsä Fibre voor de levering van enkele honderden procespompen en mixers. Die gaat Metsä Fibre voor de belangrijkste processen van een bioproductfabriek die het in het Finse Kemi bouwt.

Biohoutfabriek

Metsä Fibre, onderdeel van het Finse bosbedrijf Metsä Group produceert bioproducten op houtbasis zoals pulp, gezaagd hout, biochemicaliën en bio-energie. De Kemi bioproductfabriek zal jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen ton zachthout en hardhoutpulp produceren. De pulp dient als grondstof voor karton, weefsel, drukpapier en speciale producten evenals verschillende bioproducten.

Kemi neemt de volledig fossielvrije fabriek naar verwachting in 2023 in bedrijf.

Duurzame doelstellingen

“We stellen hoge materiaal-, energie- en milieudoelstellingen voor de Kemi-bioproductfabriek. Dat betekent dat we alleen de best beschikbare technologie gebruiken. Daarom eisen wij dat onze partners ook de meest technisch betrouwbare oplossingen leveren. Daarvoor moeten zij onze processen en behoeften door en door kennen. Op basis van onze ervaring vallen de oplossingen van Sulzer in deze categorie”, zegt Jari-Pekka Johansson, directeur van het bioproductfabriekproject bij Metsä Fibre.

Meerjarige overeenkomst

Metsä Fibre en Sulzer zijn partners op lange termijn. Sulzer leverde ook pompen en mixers aan de volgende generatie bioproductfabriek van het bedrijf in Äänekoski. Die kwam in 2017 in bedrijf. De pompenfabrikant tekende ook een serviceovereenkomst voor het onderhoud van de apparatuur daar.

“Geweldig dat Metsä Fibre ervoor kiest om met Sulzer samen te werken in dit enorme project. Ze tonen zich daarmee betrokken bij de ontwikkeling van pulptechnologie van de nieuwe generatie”, zegt Jukka Vanhala, sales manager bij Sulzer Pumps Finland Oy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.