Nieuws
Water Test Network (WTN) innovation challenge Pekel

Om de valorisatie van concentraatstromen te stimuleren, lanceert het Water Test Network (WTN) een innovation challenge. Voor de nieuwste innovatie-uitdaging zoekt het MKB-bedrijven die technologieën ontwikkelen om waarde te genereren uit pekel. 

Water Test Network

Water Test Network eist voor het project bovendien duurzaamheid, kostenefficiëntie en het ontwikkelingsniveau 4 (TLR 4). Belangrijkste segmenten: concentraten van drinkwaterproductie, afvalwaterbehandeling en geothermie.

WTN bestaat uit meerdere challenges. De focus ligt deze keer op pekelwater uit drinkwaterproductie, (industriële) afvalwaterzuivering en geothermische sites. De winnende MKB’er kan zijn innovatie in een reële testomgeving demonstreren bijvoorbeeld in een drinkwaterproductiecentrum, een huishoudelijke of industriële zuiveringsinstallatie of op een geothermiesite in Europa.

Innovation challenge

WTN roept vooral het MKB in de Noordwest-Europese regio op een aanvraag in te dienen. Dat kan door uiterlijk 15 juni 2021 om 12.00 uur een aanvraagformulier in te zenden.

Zoals al aangegeven gaat het om verschillende Innovation Challenges. Eindgebruikers van de watersector (nutsbedrijven, grote industrieën) leggen bestaande waterproblemen voor om MKB’ers een oplossing uit te lokken. De uitdagingen dragen het karakter van ‘ontmoet de koper’-oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.