Ga naar hoofdinhoud

Circospin lanceert circulaire ontzorging voor de installatie- en industriebranche

Nieuwe, praktische ketenoplossingen die voorzien in ecologische-, sociale- en economische waardecreatie van end-of-life producten. Daar staat Circospin voor. Het wil overheidsinstanties en bedrijven in de installatie- en industriebranche adviseren en ontzorgen bij de transitie van de huidige, lineaire economie naar een volledig circulaire economie.

Circulaire ontzorging

Circulariteit moet wil de overheid Nederland in 2050 geheel afval vrij krijgen. Voor 2030 ligt de lat zelfs al op 50 procent. “We zien veel goede circulaire gedachtes en ideeën maar die komen niet altijd tot executie door gebrek aan een ketenbrede aanpak” aldus Marco Pastoor van Circospin. “Daarnaast zijn veel concepten vaak te theoretisch en richten deze zich op de consumentenmarkt. Het ontbreekt aan regie en resources voor de praktische implementatie.”

Circospin

Mede-oprichter van Circospin Franjo Stakovic: “Als spin in het web verbinden wij daarom end-to-end fabrikanten, bedrijfsleven, overheid en de gebruiker als keten aan elkaar. Zo komen we collectief tot praktische, circulaire oplossingen voor end-of-life producten.”

Vanuit de passie voor circulariteit en sociale verantwoordelijkheid startten Pastoor en Stakovic de Circospin-onderneming. De praktische ketenoplossingen voorzien in het verzamelen, sorteren en reworken van end-of-life producten. “Denk aan pompen, kabelgoten, noodverlichting etc.. ), We willen ze opnieuw op de markt brengen of als onderdelen direct in het fabricageproces van de fabrikanten laten hergebruiken. Door de samenwerking met arbeids- en mensontwikkelbedrijven verankeren we hierbij waardevol werk voor mensen met een kleine of wellicht grotere afstand tot de arbeidsmarkt.”

Dat verantwoordt het bedrijf in een on-line rapportage met details over o.a. CO2-reductie, uren maatschappelijke werkvoorziening, besparing van materiaal gebruik etc.

Omdenken

Pastoor: “De transitie naar de circulaire economie geeft een andere kijk op hoe we leven en werken. We moeten moet collectief bewuster en slimmer omgaan met grondstoffen en producten. Maar we moeten ook de bedrijfsprocessen hierop afstemmen. We ondersteunen organisaties daarom met deze mindsetverandering in de vorm van trainingen en coaching voor management en personeel. Op basis van de persoonlijke drijfveren van de medewerkers stemmen we af en optimaliseren bijbehorende processen.

Circospin wist al een aantal prominente ambassadeurs aan zich te binden. Zo onderstrepen Reinier van den Berg, Jan-Paul Schop en Richard Austie elk vanuit hun eigen vakgebied de noodzaak voor een circulaire economie en stimuleren ze ketenaanpak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Met PompNL Digitaal lees je onze beste artikelen over belangrijke ontwikkelingen over pompsystemen, procesoptimalisaties en hun toepassing. Digitaal artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van PompNL. Neem nu een abonnement voor maar 4,95 per maand!