Nieuws

Grootste propaantank van Europa in Antwerpen

Grootste propaantank van Europa in Antwerpen

Oiltanking Antwerp Gas Terminal (Otagt) kent Engicon NV (Geldof) en BAM Contractors (BAM) een EPC-contract toe voor de bouw van een volledig gekoelde opslagtank van 135.000 m³ in de haven van Antwerpen.

Antwerpen

Oiltanking Antwerp Gas Terminal verzorgt de logistiek van Borealis, een leverancier van oplossingen op het gebied van polyolefine, basischemicaliën en meststoffen. In het licht van de nieuwe Propane Dehydrogenation (PDH) installatie van Borealis komt op het terrein van Otagt een volledig gekoelde tank van 135.000 m³. Otagt gunde het EPC-contract voor de bouw van deze tank aan Geldof in consortium met BAM.

Propaantanks

Er komt een dubbelwandige, volledig gekoelde opslagtank met een geïsoleerde ruimte tussen de binnen- en buitentank. De ondoordringbare buitenwand beschermt het opgeslagen propaan in de binnentank van koolstofstaal, dat laatste is bestand tegen extreem koude temperaturen. Beide wanden kunnen externe elementen zoals brand, explosies en atmosferische invloeden weerstaan. De propaantank krijgt een netto werkcapaciteit van 135.000 m³ en een maximale vloeistofcapaciteit van 145.000 m³  en is daarmee volgens de eigenaar een van de grootste in Europa.

 De activiteiten op de werf gingen al een dag na de ondertekening van het contract van start. Oplevering vindt naar verwachting eind 2021 plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.