Nieuws

Sulzer eigenaar van Schotse Alba Power

Sulzer verwierf onlangs de Schotse aero-derivative (door een mix van lucht en gas lichter in gewicht) gasturbineserviceprovider Alba Power. Hiermee krijgt het bedrijf ook voet aan de grond in de wereld van de krachtcentrales, offshore en marine.

Alba Power

Bij Alba Power werken 80 mensen. Sinds 2003 verzorgt het inspectie en onderhoud voor Rolls Royce (Avon, Olympus, RB211), Pratt & Whitney en andere aero-derivative gasturbines, turbines en besturingen. Het bedrijf werkt vanuit Aberdeen (UK), Houston (US) en Ontario (CA).

Sulzer

De nieuwe eigenaar breidt met de acquisitie zijn gasturbineservice uit naar de energiemarkt, offshore en andere maritieme toepassingen. Het ziet daar diverse aanknopingspunten voor zijn bestaande pomp- motor-, generator en turboserviceklanten.


Gasturbineservice

Daniel Bischofberger, President Rotating Equipment Services: “Alba Power maakt onze bestaande gasturbineservice wereldwijd compleet, zowel in kleinere maten als de krachtcentrales. Alba op haar beurt profiteer van ons wereldwijde servicenetwerk op het gebied van de zware industriële gasturbines. Ze hebben een goede band met hun klanten en we verwelkomen hen dan ook van harte in ons team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.