Nieuws
Goedkeuring antitrustautoriteiten voor HydraForce bij Bosch Rexroth

Met de goedkeuring door de antitrustautoriteiten rondde Bosch Rexroth op 3 februari 2023 de overname van hydrauliekspecialist HydraForce af. Het versterkt de aanwezigheid van Bosch Rexroth in Noord-Amerika en breidt het distributienetwerk.

Bosch Rexroth

Om de wereldwijde hydrauliekactiviteiten uit te breiden, combineren Bosch Rexroth en HydraForce hun aanwezigheid in complementaire regio’s. Zo zorgen ze voor een evenwichtiger dekking in Europa en Noord-Amerika en voor groei in Azië. De samengevoegde activiteiten houden de regionale toeleveringsketens in stand voor een snelle beschikbaarheid van producten en een nog sterkere klantenondersteuning.

HydraForce

“De overname van HydraForce verbreedt het hydrauliekaanbod voor bestaande en nieuwe klanten. Bovendien vergroot het onze wereldwijde markttoegang via bijkomende indirecte verkoopkanalen en biedt mogelijkheden voor verdere groei”, aldus Dr. Steffen Haack, CEO van Bosch Rexroth.

Terwijl Bosch Rexroth een breder assortiment compacte hydraulische componenten en systemen aanbiedt, richt HydraForce zich op mechanische en elektrische cartridgeventielen en hydraulische, geïntegreerde circuits (HIC). Compacte hydrauliek leent zich vanwege de hoge vermogensdichtheid en de mogelijkheden voor essentiële functies in hydraulische systemen. De wereldmarkt voor deze systemen groeit voortdurend en Bosch Rexroth verwacht dat haar nieuw gevormde business unit Compact Hydraulics de marktgroei zal volgen of zelfs overtreffen.

Compact Hydraulics

De bedrijfsactiviteiten van HydraForce komen bij de business unit Compact Hydraulics van Bosch Rexroth. Die telt dan 3.900 medewerkers verdeeld over negen productielocaties in de Verenigde Staten, Brazilië, China, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië.

Het managementteam ervan zal bestaan uit managers van Bosch Rexroth en HydraForce onder leiding van Frank Hess. “

“Nu HydraForce en Bosch Rexroth hun krachten bundelen, zullen we onze klantgerichtheid, applicatiekennis en ondernemerschap knowhow combineren om duurzame groei boven de markt te realiseren. Samen zullen we uitstekende ondersteuning en innovaties voor onze klanten blijven bieden, onze sterke relaties met partners verder ontwikkelen en geweldige kansen creëren voor onze medewerkers”, zegt Frank Hess, hoofd van de business unit Compact Hydraulics van Bosch Rexroth.

Klanten en leveranciers van HydraForce en Bosch Rexroth blijven voorlopig hun vertrouwde contactpersonen behouden. En HydraForce blijft onder haar eigen merknaam opereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.