Nieuws
Klepstandstellers die Ethernet-APL-technologie ondersteunen

Samson introduceert de Trovis 3797 klepstandstellers met Profinet®-communicatie die de nieuwe Ethernet-APL-technologie ondersteunen.

Ethernet-APL-technologie

Het belang van betrouwbaarheid en benaderbaarheid van veldinstrumentatie groeit in de procesindustrie. Veldinstrumentatie en de bijbehorende data maken namelijk waardevolle ondersteuning mogelijk op het gebied van procesvisualisaties en onderhoudsgerichte ventieldiagnose. Precies om deze redenen omarmt Samson samen met andere partners uit de industrie het zogenoemde Ethernet-APL-concept.

Klepstandstellers

Met APL maakt een snelle 10 Mbit/sec intrinsiekveilige tweedraadsverbinding met veldinstrumentatie mogelijk tot op 1000 meter afstand. Bij het Hart-protocol bedraagt die snelheid 1,2 Kbit/sec. De fabrikant baseerde de Trovis 3797 op het high-end Series 379X klepstandstellerplatform. De gebruiker kan nog optionele modules aan de klepstandstellers toevoegen waaronder een hogere luchtcapaciteit voor zowel enkel- als dubbelwerkende aandrijvingen. De toevoeging van optionele druksensoren verbetert de eigenschappen van de volledig geïntegreerde ventieldiagnostiek om een veilige en betrouwbare werking te waarborgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.