Nieuws
Frequentieregelaars van NFO Drives met andere technologie dan PWM

De frequentieregelaars van NFO Drives bieden door hun technologie volgens de leverancier voordelen op voor zowel de installateur als eindgebruiker. Zo resulteert een sinusvormige spanning in een storingsvrije aandrijving en beschikken ze over 100 procent koppel vanaf het moment van starten en op lage snelheid.

NFO Drives

Het Zweedse NFO Drives startte in 1996 met de ontwikkeling van NFO Sinus frequentieregelaars op basis van nieuwe technologie. Inmiddels verwierf het patenten op elektromotoraandrijving met sinusvormige spanning en 100 procent koppel vanaf de start.

De NFO Sinus frequentieregelaars produceren uitgangsspanning met een zuivere sinuscurve. Deze technologie zorgt voor minder schade aan motorlagers omdat er geen lagerstromen optreden. Minder schade aan lagers betekent een kosteneffectieve, ononderbroken werking van motoren. Bovendien voorkomt de technologie hinderlijk piepend geluid en maakt het afgeschermde EMC motorkabels overbodig. De frequentieregelaars combineren een onbegrensde motorkabellengte met werken zonder (all-pole) sinusuitgangsfilters. De aardlekstroom van een NFO Sinus frequentieregelaar bedraagt nul wat gebruik van een standaard 30mA aardlekautomaat mogelijk maakt.

Toepassingsgebieden

De NFO Sinus frequentieregelaars sturen elektromotoren aan met zuiver sinusvermogen. Het biedt diverse voordelen. De onderstaande lijst bestaat uit voorbeelden van applicaties waar NFO Sinus voordelen kan bieden:

  • Bronpompen met aangegoten, onafgeschermde kabels.
  • Buitenpool ventilatoren.
  • Woningen en bedrijfspanden (HVAC).
  • Industrie (HVAC en machines).
  • Agrarische sector (pompen, ventilatoren, machines, etc.).
  • Maritieme sector (HVAC).
  • Waterzuiveringsinstallaties en gemalen (pompen)

Maar ook op de vervangingsmarkt bieden ze voordelen. Bijvoorbeeld bij een oude motor met isolatieklasse B die zich niet leent voor een conventionele frequentieregelaar. Direct Online (DOL) schakeling, ster/driehoek schakeling, stappentransformator, thyristorsturing of een oude softstarter. In alle bovenstaande gevallen kan de bestaande bekabeling blijven zitten.

Importeur Nederland

Hiflex importeert sinds kort in Nederland NFO-Drives. Dat naast de al langere levering van Invertek frequentieregelaars, Hitachi frequentieregelaars en PLC’s, EXOR HMI’s en het bedrijf is Preferred Partner van Mitsubishi Electric Factory Automation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.