Nieuws
Wilo-Foundation steunt ‘Lab-in-a-Bag’ in Tanzania

De Wilo-Foundation ondersteunde de bouw van een pand van recyclet materiaal aan de Arusha Technical College in Tanzania. Het bijzondere gebouw dient als een watertrainingslaboratorium onder de naam Lab-in-bag.

Lab-in-a-Bag

De Vereniging ter Bevordering van Internationale Kennisuitwisseling (Verein zur Förderung des internationalen Wissensaustauschs e.V.) uit München voerde de afgelopen jaren verschillende watergerelateerde projecten uit. Naast veel projecten in Afrika verschenen de met Lab-in-a-bag onderwijsconcepten uitgeruste projecten ook in Latijns-Amerika en Azië.  Het meest recente project vindt plaats op het Arusha Technical College in Tanzania en krijgt financiering van de Duitse Academic Exchange Service (DAAD) en inhoudelijke ondersteuning door de University of Applied Sciences Erfurt. De eenvoudige en kostenefficiënte experimenten krijgen een te verpakken formaat. Op deze manier verrijkt het ervaringsgericht onderwijs over waterkwesties de curricula voor toekomstige ingenieurs die studeren aan universiteiten over de hele wereld, ook in Afrika.

Wilo-Foundation

Als eerste stap vergoedde de Wilo-Foundation in januari 2023 de inrichting van een onderwijsruimte op het Arusha Technical College. Deze ruimte maakt gebruik van een economisch, modulair bouwsysteem met lichtgewicht constructie-elementen en plastic flessen als vulmateriaal. Dit maakt de ruimte net zo gemakkelijk te exporteren als de ‘Lab-in-a-Bag’ zelf.

Christine Amira, Sustainability and Communications Manager van Wilo East Africa (Kenia), woonde in januari de officiële inhuldiging bij van het watertrainingslaboratorium aan het Arusha Technical College. Tijdens het evenement sprak ze met de directeur van de universiteit en leerde ze meer over de onderwijsactiviteiten in het watertrainingslab. Ook kwamen er ideeën naar boven voor samenwerkingen met Wilo. Bijvoorbeeld door middel van technologietrainingen en mentorschap van studenten door Wilo-experts.

Watertrainingslaboratorium

Het watertrainingslab met een mobiele 3D-printer biedt handvatten aan studenten werktuigbouwkunde op de hogeschool. Kunstenaar Markus Heinsdorff uit München nam het ontwerp en de bouw voor zijn rekening. Het watertrainingslab maakt leerlingen bewust van milieubescherming, inclusief het gebruik van gerecyclede materialen voor de bouw. Daarnaast stelt het ze ook in staat om op een economische manier één van de nieuwste technologieën toe te passen voor het bouwen van prototypen van consumptiegoederen, industriële – en medische goederen en gezondheidsproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.