Nieuws

Fakeaanvragen voor pompen

1
Fakeaanvragen voor pompen

Na het ontvangen van de vierde e-mail klom hij toch maar in de pen en schreef ons. Hij is klaar met deze gevaarlijke figuren en wil collega’s waarschuwen. ‘Trap niet in de fakeaanvragen voor pompen zogenaamd door Unilever verstuurd.’

Fakeaanvragen

Het gaat telkens om een ander type pomp. Paul Bouwmeester van Bouwmeester Watersport uit Hardinxveld-Giesendam: “Uiteindelijk heb ik een keer een offerte gezonden. Maar nooit iets van mogen vernemen. Achteraf denk ik, gelukkig niet. Maar dat kun je vooraf niet verzinnen. Het ziet er bedrieglijke echt uit met een Unilever-logo.”

Fakeaanvragen voor pompen

Het leek even stil. Althans wij ontvingen minder alarmerende berichten maar de laatste week is het weer goed raak, getuige reacties op onze site. Dus lijkt een waarschuwing weer op zijn plaats want de fraudeurs zitten niet stil. En een gewaarschuwd mens telt voor twee.

1 reactie op “Fakeaanvragen voor pompen

  1. Rob Fine schreef:

    Mocht je iets tegen willen doen, kun je het spel meespelen, offerte doen, krijg je onmiddelijk opdracht. Dan , als je bij die fake leverancier (soms gebruiken ze onze firma naam Hydrotec) bestelt, krijg je een pro forma voor vooruitbetaling.
    BETAAL NIETS, maar kijk welke bank en IBAN nummer er op staat, en meld aan die beftreffende bank dat via dit nummer frauduleuze zaken worden gedaan.
    Die bank is dan verplicht de rekening te blokkeren (met mazzel staat er nog geld op wat mogelijk retour kan) en die bank moet ook aangifte doen. Met geluk is er fysiek iemand te achterhalen welke de rekening geopend heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.