Nieuws

Fraudewaarschuwing Hydrotec

Fraudewaarschuwing Hydrotec

Rob Fine van Hydrotec International BV en Hydrotec Holding BV is er ziek van. Iemand maakt misbruik van zijn goede bedrijfsnaam. Hij wil zowel zijn klanten als zijn concullega’s waarschuwen dat dit soort zaken dus ook gebeurt in pompenland.

Fraudewaarschuwing

De fraudeur stuurt aanvragen rond zogenaamd afkomstig van Unilever voor het leveren van 15 pompen. Er zit een specificatie bij van een niet-bestaande pomp. Ze noemen de ‘74DFP Metallic Pumps Parts number >74DFP’ en zeggen er bij ‘original only’. Als je daarop googelt,  kom je bij https://www.hidrotechsystems.com/74dfp-metallic-pumps.html uit. De site verwijst naar een Nederlandse distributeur, namelijk Netherlands-Hydrotec Holding B.V met een adres in Emmen. Maar Rob Fines Hydrotec zit in Hilversum!

Hydrotec

Fines: “Uiteraard heb ik met de hele affaire niets van doen. Wij zijn al sinds 25 jaar een legitieme pompleverancier en een revisiebedrijf met een goede service. Alle adressen en telefoonnummers zijn gewoon fake. Maar ze sturen je vervolgens een offerte met als briefhoofd Hydrotec Holding bv met mijn BTW-nummer en mijn KvK-nummer. Diegene die vervolgens pompen aanbiedt aan de ‘vermeende’ Unilever, stuurt zijn offerte onbewust naar de fraudeur. En ja, natuurlijk krijg je meteen opdracht van ‘Unilever’. Je bestelt bij Hydrotec en krijgt als ‘nieuwe’ debiteur een aanbetalingsnota. De aanvrager betaalt meteen omdat hij niet het risico wil lopen dat de levering vertraging oploopt. Unilever wacht niet.

Maar vervolgens blijft het stil………………Als je dan als koper verhaal wilt halen, kom je via de KvK bij de echte Hydrotec uit waar Rob Fine van niets weet.”

Zegt het voort

Inmiddels probeert Rob er alles aan te doen de schade te beperken. Hij schakelde de politie in en waarschuwt via PompNL. “Ik sprak een klant die al € 33.000,00aanbetaalde. Heel vervelend dus en vooral veel verliezers behalve de fraudeur. Dit moet zo snel mogelijk stoppen en dit gun ik ook mijn concullega’s niet dus ook zij moeten gewaarschuwd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.