Nieuws

Fraudewaarschuwing Hydrotec

5
Fraudewaarschuwing Hydrotec

Rob Fine van Hydrotec International BV en Hydrotec Holding BV is er ziek van. Iemand maakt misbruik van zijn goede bedrijfsnaam. Hij wil zowel zijn klanten als zijn concullega’s waarschuwen dat dit soort zaken dus ook gebeurt in pompenland.

Fraudewaarschuwing

De fraudeur stuurt aanvragen rond zogenaamd afkomstig van Unilever voor het leveren van 15 pompen. Er zit een specificatie bij van een niet-bestaande pomp. Ze noemen de ‘74DFP Metallic Pumps Parts number >74DFP’ en zeggen er bij ‘original only’. Als je daarop googelt,  kom je bij https://www.hidrotechsystems.com/74dfp-metallic-pumps.html uit. De site verwijst naar een Nederlandse distributeur, namelijk Netherlands-Hydrotec Holding B.V met een adres in Emmen. Maar Rob Fines Hydrotec zit in Hilversum!

Hydrotec

Fines: “Uiteraard heb ik met de hele affaire niets van doen. Wij zijn al sinds 25 jaar een legitieme pompleverancier en een revisiebedrijf met een goede service. Alle adressen en telefoonnummers zijn gewoon fake. Maar ze sturen je vervolgens een offerte met als briefhoofd Hydrotec Holding bv met mijn BTW-nummer en mijn KvK-nummer. Diegene die vervolgens pompen aanbiedt aan de ‘vermeende’ Unilever, stuurt zijn offerte onbewust naar de fraudeur. En ja, natuurlijk krijg je meteen opdracht van ‘Unilever’. Je bestelt bij Hydrotec en krijgt als ‘nieuwe’ debiteur een aanbetalingsnota. De aanvrager betaalt meteen omdat hij niet het risico wil lopen dat de levering vertraging oploopt. Unilever wacht niet.

Maar vervolgens blijft het stil………………Als je dan als koper verhaal wilt halen, kom je via de KvK bij de echte Hydrotec uit waar Rob Fine van niets weet.”

Zegt het voort

Inmiddels probeert Rob er alles aan te doen de schade te beperken. Hij schakelde de politie in en waarschuwt via PompNL. “Ik sprak een klant die al € 33.000,00aanbetaalde. Heel vervelend dus en vooral veel verliezers behalve de fraudeur. Dit moet zo snel mogelijk stoppen en dit gun ik ook mijn concullega’s niet dus ook zij moeten gewaarschuwd.”

5 reacties op “Fraudewaarschuwing Hydrotec

 1. Ellen Hak schreef:

  Fijn dat dit gepubliceerd wordt, wij zijn de fraudeurs een aantal maanden geleden ook tegengekomen en gelukkig is dit uiteindelijk goed afgelopen maar ze blijven bezig. Ze vroegen eerst namens Unilever naar pomp Reckitt sunken pump die kwam origineel van een Amerikaans bedrijf en onlangs kreeg ik weer een nieuwe aanvraag voor een FXV6-567K Centrifugal pumps wat weer verwees naar een frauderende website met een adres van een bestaand Nederlands bedrijf uit Heerenveen.
  Unilever zelf is druk doende om alles te vergaren en elke keer aangifte te doen. ik vind het erg frustrerend om te zien dat ze maar bezig blijven en hun sites lang online blijven staan en zodra er eentje gesloten wordt verschijnt er weer een nieuwe en steeds meer slachtoffers maken. Ik hoop dat hierdoor vele bedrijven gewaarschuwd zijn en er geen slachtoffers meer vallen.

 2. Maurice Bijlsma schreef:

  Hedenochtend 09-10-2019 E-mail ontvangen van adres: dick.p@unileverholding.com met de aanvraag voor 10 stuks FXV6-567K Centrifugal.
  Ga niet in op deze aanvraag dit is FRAUDE!!!!

 3. Jan schreef:

  Let op!! mails over de niet bestaande 74DFP pompen afkomstige van unilevernetherlands@dutchmail.com is van onze ZA fraudeurs

 4. Helaas wordt de naam van Unilever gebruikt door een frauduleuze organisatie uit Zuid-Afrika om bedrijven aan te schrijven voor het doen leveren van pompen. Diverse akties zijn gedaan zoals blokkeren van domeinnamen en aangifte bij de politie helaas met weinig resultaat.

 5. Christien Nuboer schreef:

  Beste Willem,
  Dank natuurlijk ook voor jouw reactie. We moeten het nieuws maar gewoon blijven verspreiden in de hoop dat niemand er meer intrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.