Nieuws
Ethernet-compatibele omvormers voor aandrijvingen met variabele frequentie

Parker versterkt zijn portfolio van aandrijvingen met variabele frequentie met twee nieuwe reeksen ethernet-compatibele omvormers voor algemene industriële toepassingen.

Ethernet-compatibele omvormers  

Parker Hannifin introduceert twee nieuwe reeksen AC-omvormers die voldoen aan de nieuwste vereisten voor de industriële markt. De AC15 en AC20 passen tussen de bestaande AC10- en AC30-serie en bieden een uitgebreide reeks functies voor een middenklasse omvormer zonder de kosten van overbodige systeemaandrijvingsfuncties. Ze omvatten een onboard webserver, SD-kaartsleuf, brandmodus, twee onafhankelijke PID-lussen en meertraps sequentiële functies.

Aandrijvingen

Het bedrijf positioneert de nieuwe aandrijvingsreeksen in het industriële middensegment. De eigenschappen maken ze geschikt voor meerdere toepassingen. Van eenvoudige ventilator-/pompregelaars en transportbanden tot productielijnen met meerdere aandrijvingen die snelheidsvolgers en rekenmachines voor opwindmachines vereisen.

De AC15-serie is achterwaarts compatibel met zowel de AC10-serie als zijn voorgangers. De AC15 biedt standaard Safe Torque Off voor SIL2/PLd en ethernetcommunicatie en biedt volgens de fabrikant een goedkope en compacte oplossing voor motorbesturingstoepassingen met open lus. De gebruiker kan voor de AC15 kiezen uit 230 V enkelfasige, 230 V driefasige en 400 V driefasige varianten, met nominale vermogens tussen 0,37 kW en 30 kW. Ze beschikken allemaal over veel in-/uitgangen en een volledig configureerbaar intern blokschema. Zowel inductie- als PMAC-motortypen worden ondersteund.

Ethernet-compatibele omvormers voor aandrijvingen met variabele frequentie

Uitbreidingsopties

De AC20-serie dekt het bereik van 1,5 kW tot 180 kW voor 230 V enkelfasige, 230 V driefasige en 400 V driefasige varianten. De connectiviteit wordt uitgebreid om standaard zowel EtherNet/IP als PROFINET IO te bieden via de onboard ethernetpoort. Verdere veldbusopties passen op een speciale sleuf voor de communicatieoptie. Andere uitbreidingsopties omvatten een goedkope feedbackkaart voor encodersnelheid en een algemene IO-uitbreidingskaart. Beide uitbreidingsoptiekaarten passen op de AC20-aandrijving in een van de twee optiesleuven. Dat maakt een gesloten lusmotorregeling mogelijk met eenvoudige snelheidsvolging, een open-lusaandrijving met een uitzonderlijk hoog aantal IO, of een combinatie van beide.

De AC20 krijgt een alfanumeriek onboard display, ingebouwde spoelfunctionaliteit en meer dan 100 programmeerbare interne bedradingsaansluitingen voor toepassingsflexibiliteit.

DSELite-programmeersoftware vergroot het gebruiksgemak en de functionaliteit van zowel de AC15- als de AC20-aandrijvingsserie. Hiermee programmeert de gebruiker omvormers via een intuïtieve blokdiagrambenadering. Elk blok vertegenwoordigt een aandrijvingsfunctie en de gebruiker kan elk blok aan een ander koppelen via een ‘bedradingssysteem’. DSELite is geüpgraded om programmering en realtime online bewaking van de toepassing via ethernet mogelijk te maken bij gebruik met AC15 of AC20. Het bevat nu een snelle oscilloscoop met gegevensregistratiefunctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.