Nieuws
Elektrische en dieselaangedreven hydraulische powerpacks

Enerpac kondigt de nieuwe elektrische en dieselaangedreven powerpacks van de PP-reeks aan. Die voorzien draagbare werktuigmachines van hydraulische voeding. Ze passen ook op draagbare werktuigmachines van andere merken.

Powerpacks

De Enerpac PP-reeks omvat in totaal vier hydraulische powerpacks bestaande uit twee elektrische en twee dieselaangedreven modellen. Met de variabele pompen in de powerpacks past de gebruiker druk en debiet aan voor specifieke toepassingen.

Gebruikers van mobiele werktuigmachines met toegang tot een elektrische voeding kunnen kiezen tussen de elektrisch aangedreven modellen van 11 of 15 kW. Elk verkrijgbaar met een keuze aan spanningsopties voor gebruik over de hele wereld.

Bedieningshendels

Veel fabrikanten van hydraulische aggregaten leveren standaard een eenvoudige bedieningshendel voor algemene doeleinden bij elke unit. Hoewel dit volstaat voor eenvoudige bewerkingsmachines kunnen ze geen andere machinetypes zoals portaalfrezen, of drie-assige freesmachines besturen.

De reeks aangeboden pendelopties van Electric PP-Series Power Pack zorgt voor afstemming op het specifieke werktuig. Bovendien beschikt de operator voor zijn veiligheid over noodstopknoppen op de power pack en de bedieningspendel.

Diesel PP-reeks

Voor het werken op afgelegen plaatsen kunnen klanten kiezen uit 19kw en 44 kW aggregaten.

Zowel de diesel PP-Series PP19 als de PP44 dieseleenheden voldoen aan de EU Stage V en EPA tier 4 final voorschriften voor emissies. Elk omvat een 50-liter dieseltank die bij de PP44 tot 12 uur looptijd bij maximumkoppel kan leveren. De dieselaggregaten krijgen voor extra veiligheid in explosieve omgevingen ook een vondkenvanger.

De PP19 en PP44 aggregaten werken met een apart, hydraulisch bedieningspaneel en machinespecifieke slangenkits. De hydraulische besturing wordt zowel op de machine als op de hydraulische powerpack aangesloten. Het bedieningspaneel herbergt alle bedieningsorganen voor die specifieke machine en met een drukloze schakelaar kann de gebruiker druk en debiet opheffen.

Slangenkits

De afmeting van de slangenkit bedraagt standaard tien meter. Langere levert de fabrikant als accessoires voor toepassingen met een, twee en drie toevoeren. Met drievoudige toevoerslangenpakketten kunnen drie hydraulische motoren tegelijk op de stroomconvertor worden aangesloten. Naast de spindelbesturing kan de operator ook de gewenste as (x of y) kiezen via de hendel.

De optionele wagen dient om de machine gemakkelijk in een werkplaats te plaatsen en op te bergen. Ze krijgen allemaal een frame en vorkheftruck- en verticale hefpunten om ze te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.