Nieuws
Meetinstrumentatie en digitale oplossingen op Achema

De procesautomatiseringsdeskundigen van Endress+Hauser bemannen stand C27/hal 11.1 op de Achema 2022 van 22-26 augustus 2022 in Frankfurt. Zij vertellen daar de bezoekers alles over de producten van het bedrijf tot aan oplossingen op afstand, zowel voor analyse-, test- als verificatietoepassingen.

Digitale oplossingen voor operators

“Als leider in procesautomatisering en met zeven decennia expertise stappen we samen met onze klanten in de Industrie 4.0-uitdagingen. Wij ondersteunen hen bij het optimaliseren van data ter verbetering van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en efficiency van hun plant”, aldus Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Group.

Nog steeds blijft 97 procent van de wereldwijd verzamelde data ongebruikt. Een gemiste kans en niet nodig, aldus het bedrijf. Hun #empowerthefield verzekert plantoperators dat zij dit potentieel wel kunnen aanboren. Het Netilion-cloudgebaseerde ecosysteem biedt een gebruiksvriendelijk systeem waarmee operators eenvoudig kunnen beginnen. Het genereert een digital twin van de installed base en maakt het op afstand beschikbaar voor condition monitoring en predictive maintenance.

Achema

Het bedrijf toont op Achema nieuwe, optische methodes voor het inline meten van kwaliteitsparameters.

“In de toekomst willen we onze klanten ondersteunen gedurende de hele keten, van R&D en product/procesontwikkeling tot aan productie en kwaliteitscontrole”, legt Altendorf uit.

De laseranalysetechnologie, gebaseerd op Raman spectroscopie levert nauwkeurige analysedata real time op basis van de chemische samenstelling van de media. De Raman analyse-instrumenten en -sondes lenen zich voor vaste stoffen, vloeistoffen en gassen.

Onder de verzamelnaam Heartbeat brengt het bedrijf sensoren die 24/7 data genereren. Voor geïntegreerde diagnose, verificatie en monitoring.

Meettechnologie

Endress+Hauser zal in Frankfurt diverse meetinstrumenten uit het portfolio presenteren. Zoals de laatste versie van de niveau-instrumenten van de Micropilot-familie voor vloeistoffen en vaste stoffen. Deze 80 GHz radarsensoren leveren dankzij algoritmen betrouwbare meetresultaten zonder verlies in signaal. Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, op vochtige plekken of daar waar extreme temperaturen zijn.

De vernieuwde Memosens 2.0-sensoren herbergen alles in het instrument zelf. Van meten tot aan opslaan van de data en diagnosticeren.

Het bedrijf introduceert op de beurs ook zijn ISO 17025-geaccrediteerde kalibratieservice. Dat geldt voor alle fabricaten en kan ter plaatse of in het eigen lab.

Ook presenteert het op de beurs de iTHERM TrustSens temperatuursensor die zichzelf kalibreert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.