Nieuws
Dr. Steffen Haack nieuwe CEO Bosch Rexroth AG

Dr. Steffen Haack (56) volgt per 1 augustus 2022 Rolf Najork (60) op als CEO van de aandrijf- en besturingsspecialist Bosch Rexroth AG. Haack zit al sinds begin 2021 in de Raad van Bestuur en hield zich bezig met development en de twee business units van Industrial Hydraulics. Najork vervulde de functie gedurende vijf jaar. Hij combineerde dat sinds drie jaar met het lidmaatschap van de Raad van Bestuur van Robert Bosch GmbH waar hij zich nu op zal concentreren.

CEO Bosch Rexroth AG

Filiz Albrecht, Managing Director en Arbeidsdirecteur van Robert Bosch GmbH en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bosch Rexroth AG licht het toe. “Naar mijn overtuiging kan Bosch Rexroth onder leiding van Steffen Haack de toekomstige uitdagingen op het gebied van hydrauliek en fabrieksautomatisering het hoofd bieden. Steffen Haack kent de klanten en medewerkers van Bosch Rexroth heel goed en is een erkend expert op het gebied van klantgerichte innovatie.”

Albrecht bedankt Rolf Najork voor zijn leiderschap waarmee hij Bosch Rexroth sinds 2016 vormde tot een succesvol onderdeel van de Bosch Groep. “Samen met het wereldwijde team vergrootte hij de innovatiekracht en het concurrentievermogen van onze aandrijf- en besturingstak op een duurzame manier. Er heerst nu een sterke cultuur van klantgerichtheid, samenwerking en prestaties waarmee het zich onderscheidt. Het is klaar voor de toekomst.”

Dr. Steffen Haack

Haack, een doctor op het gebied van fluid technology begon zijn carrière bij Bosch in 1996. Sinds 2001 nam hij hij verschillende taken op zich die draaide rondom fabrieksautomatisering en hydrauliek. Van 2015 tot 2017 als lid van de Raad van Bestuur en daarna gaf Haack leiding aan de business unit Industrial Hydraulics. In januari 2021 trad hij opnieuw toe tot de Raad van Bestuur. Naast zijn professionele activiteiten op het gebied van Development en New Business bekleedt Haack de voorzittersfunctie van de vakvereniging Fluid Power binnen de VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau). Hij zit ook in de adviesraad van de Deutscher Maschinenbau-Gipfel, de Duitse top voor machinebouw.

Naast de verantwoordelijkheden voor Development en New Business neemt Haack als CEO de taken van Najork over voor Strategy, Business Development en Benchmarking.

Haack over zijn nieuwe rol: “Ik kijk ernaar uit om samen met ons wereldwijde team de dynamische ontwikkeling van Bosch Rexroth te stimuleren. Of het nu gaat om de verdere ontwikkeling en duurzaamheid van onze producten en oplossingen, de versterking van wereldwijde supply chains, het concurrentievermogen van onze onderneming of de verdere ontwikkeling van onze sterke cultuur.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.