Nieuws
Easyload met gecertificeerd ankerpunt voor valbeveiliging

Bespaar tijd en geld en voer rioolinspecties en -renovaties efficiënter uit. De nieuwste EasyLoad in het programma levert de oplossing hiervoor doordat het laad- en lossysteem voor bedrijfswagens naast een hijshaak nu ook een gecertificeerd ankerpunt voor valbeveiliging heeft.

Ankerpunt voor valbeveiliging

Het ankerpunt bevindt zich aan het einde van de giek. Door hieraan een valstopapparaat te bevestigen, voorkom je dat personen in de schacht valt tijdens het afdalen naar het riool. Dat maakt een driepoot als losstaand ankerpunt voor een valstopapparaat overbodig. En voor het laten afdalen van materieel of het lichten van zware putdeksels maak je gebruik van de haak van diezelfde EasyLoad. Twee verschillende functies op slimme wijze in een apparaat.

Ankerpunt valbeveiliging

Easyload

Buiten de besparing in tijd en geld die deze oplossing oplevert, zorgt de EasyLoad met ankerpunt voor valbeveiliging er ook voor dat medewerkers veilig en verantwoord werken. Met een capaciteit van 500 kilo leent hij zich voor het verplaatsen van zware apparaten bij renovatie van het riool. De giek heeft een maximale reikwijdte van 1.20 m achter het voertuig. Die kan de bediener samen met de lier elektrisch en met een hand aansturen met een afstandsbediening. Dat maakt extra hulpmiddelen voor het transport van materieel en personen naar het riool overbodig en zorgt dat de uitvoerder ook niet afhankelijk is van de infrastructuur op locatie of van derden. Het gecertificeerde ankerpunt voor het valstopapparaat voldoet aan veiligheidsnorm NEN-EN 795:2012 en aan de Machinerichtlijn waarmee een veilige werking van het systeem gewaarborgd is.

Het universele montageframe past volgens de leverancier in elke bedrijfswagen. Het frame zit tegen de wanden en de giek hangt aan het frame en kan van links naar rechts verplaatst worden in het voertuig. Optioneel kan de gebruiker kiezen voor een lier met een extra lange kabel en een bereik tot 17 meter onder het maaiveld.

MAD ontwikkelt, produceert en levert laadsystemen, veersystemen en remschijfafdraaimachines. Al 44 jaar levert het klantspecifieke systemen vanuit een wereldwijd netwerk van verkoop- en distributiepunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.