Nieuws

IAN-systeem meet temperatuur en druk

1
IAN-systeem voor meten van druk(verschil) en temperatuur

Hitma introduceert van fabrikant Schneider Electric het nieuwe IAN-meetsysteem (Instrument Area Network) voor industriële procesmetingen. Het draadloze meetsysteem valt eenvoudig te integreren in bestaande systemen en later uit te breiden.

IAN-systeem

De nieuwe lijn van Schneider Electric werkt op basis van BLE, Bluetooth Low Energy. Dat vergemakkelijkt connectie en verlaagt het verbruik.

Het IAN-systeem bestaat uit draadloze veldsensoren (endnodes) voor het meten van absolute en relatieve druk, drukverschil en temperatuur. Deze metingen kunnen via BLE worden gekoppeld aan de zogeheten centrale collectoren (concentrators). Deze collectoren verzamelen de meetdata van maximaal acht draadloze veldsensoren en stuurt deze via WirelessHART door naar elk willekeurig systeem.

Vereenvoudigd

Door gebruik te maken van de Bluetooth Low Energy gaat de batterij van de veldsensoren circa tien jaar mee en kan de gebruiker vijf jaar doen met de batterij van de collector. Bij een gemiddelde temperatuur van 25 graden en elke zes seconden een update. Installatie van de app op een telefoon of tablet te installeren vereenvoudigt configuratie in vergelijking met traditionele WirelessHART systemen.

1 reactie op “IAN-systeem meet temperatuur en druk

  1. George schreef:

    Kunnen jullie praktijk toepassingen geven van dit product?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.