Nieuws
Drie nieuwe gistingsvaten voor Brussels Beer van elk 250 hectoliter
Foto: AMG

Op 14 september 2021 kwamen de laatste gistingstanks per boot aan bij de nieuwe brouwerij van Brussels Beer Project. Na installatie van die drie kan de brouwerij tegen het einde van het jaar openen. Dan kunnen ze weer mee in de flow die bier meemaakt.

Brussels Beer

Ze werken al bijna een jaar aan de nieuwe brouwerij van Brussels Beer Project aan de Biestebroekkaai in het Belgische Anderlecht. Het gebouw staat en onlangs kwamen de laatste gistingstanks per boot aan.

De gistingsvaten met elk een inhoud van 250 hectoliter wegen zo’n drie ton. “Gevuld wegen de vaten zelfs 30 ton”, vertelt Olivier De Brauwere van Brussels Beer Project.

Hij vervolgt: “De aankomst per boot is wat duurder maar voor ons speelt het ecologische aspect een belangrijke rol. Dankzij de steun van de Haven van Brussel konden ze de grootste gistingsvaten vanuit Antwerpen hier uitladen.”

250 Hectoliter

Aan de Biestebroekkaai verrijst tegen het einde van het jaar de tweede brouwerij van Brussels Beer Project. “Zes jaar na de opening van onze brouwerij in de Dansaertstraat zal deze brouwerij ervoor zorgen dat we zo’n 35.000 hectoliter per jaar kunnen brouwen. Op termijn behoort 50.000 hectoliter tot de mogelijkheden. Voor de komende tien jaar zitten we goed. We gaan op de Biestebroekkaai vooral onze bekendere bieren brouwen in de grote vaten. De kleinere vaten en onze brouwerij in de Dansaertstraat gebruiken we dan voor onze experimentele biertjes.”

Biertuin

De nieuwe brouwerij krijgt ook een taproom op de eerste verdieping. “Met een prachtig uitzicht over het Kanaal van Brussel. Daarnaast zullen we ook een biertuin van 800 vierkante meter installeren. Iedere minuut passeren hier fietsers die dan kunnen pauzeren in onze tuin. De biertuin vormt in Duitsland al een populair fenomeen maar in Brussel zijn er niet veel. Dat mankement wilden we opvullen.”

Op 23 oktober volgt er een soft opening van de nieuwe vestiging van Brussels Beer Project. “Die opening komt net voor het in gebruik nemen van het gelijkvloers van onze brouwerij. Het brouwen begint op 8 december en onze echte opening volgt in de lente van 2022. Dan hopen we bierliefhebbers in onze biertuin te ontvangen tijdens de eerste lentezon met muziek en foodtrucks.”

Ook geïnteresseerd in bierbrouwen? De Duitse bierbeurs Brau vindt in 2022 plaats maar intussen lanceerde ze een interactief platform. In nr. 5 van PompNL besteden we ook aandacht aan beverage maar dan aan een Brusselse wijnproducent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.