Nieuws

Toine Ramaker nieuwe CEO van VEI en Water for Life

Toine Ramaker nieuwe CEO van VEI en Water for Life

Per 15 september gaat Toine Ramaker aan de slag als nieuwe CEO van VEI en stichting Water for Life. In zijn huidige functie als Regiomanager bij VEI deed hij veel ervaring op in waterbeheer, zowel in Nederland als internationaal. Toine volgt Marco Schouten op die de functie van directeur van Agriterra aanvaardde.

Toine Ramaker

“Internationaal werken in de watersector vormt de rode draad in mijn carrière”, zegt Toine Ramaker. “Ik vind het fijn dat ik in deze functie mijn internationale ervaring en kennis mee kan nemen. In mijn nieuwe rol zal ik met alle collega’s blijven werken aan de VEI- en Water for Life-strategie om onze SDG6-impact te vergroten, de kwaliteit van onze WOP-samenwerking te verhogen met de nadruk op peer- to-peer learning en werken aan de CO2/klimaatagenda.” 

Voordat Toine in 2012 in dienst trad bij VEI, bekleedde hij verschillende managementfuncties bij Dunea en KWR. Hij kan ook bogen op ervaring van uitzendingen naar Zimbabwe en Mozambique. “Naar onze overtuiging kan Toine met zijn ervaring en visie een succesvol vervolg geven aan de strategie van VEI en Water for Life”, aldus Annette Ottolini (CEO Evides Waterbedrijf) en Jelle Hannema (CEO Vitens), aandeelhouders van VEI.

VEI

In VEI zetten zeven Nederlandse waterbedrijven zich in voor SDG6 van de Verenigde Naties. De organisatie acteert in 18 landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika waar het peer-to-peer ondersteunde partnerschappen implementeert bij waterbeheerders. Die partners delen kennis en vaardigheden om de nutsbedrijven sterker, financieel gezonder en veerkrachtiger te maken. Het ondersteunt bewoners in gebieden met lage inkomens met investeringen om de toegang tot waterdiensten te verbeteren.

Water for Life

Vijf Nederlandse drinkwaterbedrijven streven met de Stichting Water for Life wereldwijd naar betrouwbare drinkwater- en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Met vrijwillige donaties van Nederlandse klanten krijgen mensen in lage-inkomensgebieden wereldwijd toegang tot schoon drinkwater en/of sanitatie. De uitvoering en voorbereiding van de projecten gebeurt in samenwerking met de lokale waterbedrijven. Die laatste gaan de nieuwe infrastructuur vervolgens exploiteren en onderhouden. Zo gaf Water for Life in haar ruim 17 jaar bestaan al 1,5 miljoen mensen in Ghana, Mozambique, Bangladesh, Kenia, Ethiopië, Malawi en de Filippijnen toegang tot drinkwater en/of sanitatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.