Nieuws

Draadloze vibratiesensoren

Draadloze vibratiesensoren

Althen Sensors & Controls breidt haar portfolio Industriële IoT-sensoren uit met een nieuwe reeks draadloze IoT vibratie- en temperatuursensoren. Treon ontwikkelde de sensoren en Althen neemt in West-Europa de distributie en (project)implementatie voor haar rekening.

Vibratiesensoren

Het nieuwe draadloze IoT monitoringssysteem bestaat uit een netwerk van sensor nodes die hun data via een IoT-gateway data kunnen verzenden naar elk computernetwerk of cloudplatform. Althen biedt twee verschillende nodes. De industriële sensor nodes meten en bewaken tri-axiale trillingen en oppervlaktetemperatuur van (roterende) apparatuur, zoals pompen, motoren, roerders en mixers. De ambient nodes monitoren luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, omgevingslicht, geluidsniveau en luchtdruk.

Draadloos

De gebruiker monteert de batterij-gevoede nodes eenvoudig en kostenefficiënt op bestaande apparatuur. Of hij/zij maakt ze onderdeel zijn van grootschalige mesh-netwerken voor het verzamelen van sensorgegevens in slimme gebouwen, steden en fabrieken.

“Het slimme IoT sensornetwerk van Treon stelt onze klanten in staat om elke ruimte of machine 24/7 te monitoren. En dat zonder dure, bekabelde apparatuur. Dat maakt het tot een kostenefficiënte manier om nog niet-gemonitorde assets alsnog aan te sluiten. De nieuwe sensor vormt daarmee een mooie aanvulling op ons bestaande portfolio”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.