Nieuws

155 Banen bedreigd bij Ensival Moret Belgium

1
155 Banen bedreigd bij Ensival Moret Belgium

Het door Sulzer in 2017 gekochte Ensival Moret Belgium bevindt zich in zwaar weer. De producent van industriële pompen voor de gas- en olie-industrie in de buurt van Verviers overweegt 155 van de 205 banen te schrappen. Het ziet zich tot die maatregel genoodzaakt nu het volume van de markt voor industriële pompen daalt.

Banen bedreigd

De afnemende vraag naar olie versnelt volgens het bedrijf de al in gang gezette volumedaling. Die evolutie leidt tot een structurele overcapaciteit in de hele sector, luidt het.

‘De onderneming wil zich aanpassen aan de omwentelingen in de markten van olie en gas door een technologiecentrum te creëren. De daarvoor ontwikkelde activiteiten moeten de vijftig banen op de site behouden.’

Ensival Moret Belgium

Ensival Moret Belgium maakt sinds 2017 deel uit van de Zwitserse engineeringgroep Sulzer.

“We werken al jaren in een bijzonder moeilijke markt en de overcapaciteit in onze sector treft ons hard”, zegt Claude Jacqmin, algemeen directeur van Ensival Moret België. “We lijden aanzienlijke en groeiende operationele verliezen. Ondanks de vele inspanningen in het verleden om het bedrijf te versterken en ondanks financiële steun van de Sulzer-groep. Die verliezen brengen de toekomst van het bedrijf in gevaar.”

Technologisch centrum

De directie van Ensival Moret Belgium bestudeerde de alternatieven die de continuïteit zouden kunnen verzekeren van een deel van de activiteiten. Daarop wil het de bedrijfsstructuren aanpassen aan de realiteit op de markt. Vandaar het op te richten technologisch centrum dat zal instaan voor de ontwikkeling van nieuwe producten en een ondersteunende rol zal spelen voor de Sulzer-groep. 

1 reactie op “155 Banen bedreigd bij Ensival Moret Belgium

  1. Sander Bom Ing. schreef:

    Echt zonde, want Ensival levert kwalitatief hoogwaardige pompen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.