Nieuws
Damen levert elektrische boosterstations aan baggeraar

Damen leverde onlangs twee elektrisch aangedreven boosterstations aan de Duitse baggeraar Johann Bunte. Met de aanschaf van de emissievrije, hoogrendements-aandrijving stapt de nieuwe eigenaar gefaseerd over van diesel naar groene stroom. De beide boosters gaan vanaf augustus aan het werk in het Duitse Niedersachsen.

Elektrische boosterstations

Damen Dredging Equipment (DDE) tekende voor het ontwerp en de bouw. In de unit bevindt zich een Damen baggerpomp. Deze wordt via een tandwielkast aangedreven door een elektromotor van Siemens van 1.095 kW. In een aparte ruimte bevinden zich de frequentieregelaar en het schakelbord. De boosterstations ontvangen hun stroom via een lokale 690 V AC stroomkabel.

Bediening gebeurt op afstand vanaf het baggerschip, inclusief automatische besturing van de meervoudige baggerpompen. De buitenmaat van de booster, gelijk aan die van een 30′-container dient voor praktische verplaatsing.

Baggeraar

Ontvanger Johann Bunte, een Duits familiebedrijf beheert een grote portefeuille in bagger- en bouwprojecten. De woordvoerder van de Raad van Bestuur, Frank Schreiber: “Onze investering in de Elektrobooster maakt deel uit van onze bedrijfsstrategie. We hanteren een duurzaamheidsconcept waarin efficiëntie, milieubescherming en het behoud van hulpbronnen een belangrijke rol spelen. De boosters krijgen de naam Piraat XII en Piraat XIII om onze bedrijfstraditie te volgen.”

Het hele verhaal vindt u in het volgende nummer van Aandrijftechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.