Nieuws
Bemas-tips in negen namiddagsessie Shutdown & Turnaround Management

BEMAS organiseert voor de achtste keer de opleidingscyclus Shutdown & Turnaround Management. In negen namiddagsessies behandelen de docenten het volledige proces van Shutdowns (SD’s) & Turnarounds (TA’s). Deelnemers krijgen ook begeleiding en feedback van de docenten om een concrete verbetering rond TA en SD management in hun bedrijf te realiseren.

Shutdown & Turnaround Management

Deelnemers krijgen inzicht in de impact van het gekozen Turnaround uitvoeringsmodel op de andere Turnaround- en Shutdown-processen. Ze leren van uit een SWOT-methodiek de controlerende elementen op het turnaround-uitvoeringsmodel van hun bedrijf te definiëren. Met dit totaalbeeld van de mogelijkheden en problematieken van elk turnaround- en shutdown-proces begrijpen de deelnemers beter de taakinvulling van de TA-functies & rollen (ook hun functie!) binnen het bedrijf. Zo zullen ze nog meer vanuit een team-gedachte werken.

De cursus ondersteunt realisatie van minstens een van onderstaande objectieven bij implementatie van de door de deelnemer gemaakte verbetercase voor het eigen bedrijf.

  • Optimale performance rond veiligheid en milieu;
  • Kostenbeheersing binnen alle shutdownfases en processen;
  • Verlagen van de doorlooptijd;
  • Stabiele opstart en shutdown tussentijd realisatie door geïntegreerd kwaliteitssysteem;
  • Versterken van de processen en systemen;
  • Verbeteren van de samenwerking met derden & bedrijfsinterne afdelingen;
  • Resultaat: een sneller en beter resultaat tegen lagere kosten
      

Behoefte aan betere inzichten

Bij een shutdown en turnaround zijn veel mensen betrokken. Toch blijkt uit de praktijk dat er nog altijd (te) weinig mensen rondlopen met de kennis om deze complexe en dure operatie (kosten-)efficiënt in goede banen te leiden. De Bemas-opleidingscyclus geeft tools om een shutdown en turnaround van A tot Z aan te pakken met het team.

Want ondanks de grote bedragen die deze werken kosten, tonen studies aan dat er meestal nog veel ruimte voor verbetering ligt. Van een budgetoverschrijding van miljoenen euro’s tot aan niet-gehaalde deadlines… Nog even los van de vergrijzing aan instroomtekort waardoor kennis wegsijpelt. De praktisch gerichte cyclus geeft deelnemers de kans om inzichten op te doen die zich in de praktijk heel snel terugbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.