Nieuws

Damen baggeruitrusting voor Spaanse Omvac Catorce

Damen baggeruitrusting voor Spaanse Omvac Catorce

Damen Dredging Equipment leverde onlangs een baggeruitrusting aan deTrailing Suction Hopper Dredger (TSHD) Omvac Catorce van de Spaanse baggeraar Canlemar, S.L.

Omvac Catorce

De baggeraar nam de Omvac Catorce al in gebruik en die startte in de haven van Huelva. Damen werkte voor het ontwerp nauw samen met Canlemar en Nodosa Shipyards om tot een veelzijdig en toekomstbestendig schip te komen. Canlemar bezit ook het zusterschip Omvac Diez, dat de partijen zo’n tien jaar geleden samen bouwden.

Damen baggeruitrusting voor Spaanse Omvac Catorce

Aan stuurboord beschikt de boot over een zuigleiding die dankzij de Damen BP5045MD baggerpomp baggeren tot een diepte van 30 m toestaat. De pomp leegt ook de 1.200 m3 hopper met slib gebruikmakend van de boogconnectie of de regenboognozzel. De hopper legen kan ook door de twee schalen waaruit hij bestaat, te openen of een kraan te gebruiken.

Krachtige baggerpomp

“We vonden de samenwerking met het Nodosa-team weer heel prettig”, aldus Carlos González Martín, Sales Manager bij Damen Shipyards. “Opnieuw leverden wij de hele baggerinstallatie. Dat inclusief de baggerpomp en het totale zuigleidingensysteem, kleppen, het jet-watersysteem en baggerinstrumentatie zoals het monitoringsysteem.”

In Galicië, Noord-Spanje assisteerden Damen Field Service Engineers bij de ingebruikname en de testen. “Het ontwerp van de Omvac Catorce weerspiegelt de ontwikkelingen in de maritieme industrie van het afgelopen decennium”, aldus José Ramón Regueira, Commercial Director bij Nodosa Shipyards. “Ook al zien we het als een zusterschip van de Omvac Diez, ons ontwerpteam gaf het schalenontwerp van de hopper een complete upgrade. Dat voldoet nu ook aan de regelgeving IMO TIER III. De Omvac Catorce is up-to-date en een allround baggerschip dat overall kan werken.

Dat bleek ook al wel want onmiddellijk na de testen voer het schip naar Huelva voor het uitdiepen van de haven daar om grotere schepen toegang te verschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.