Nieuws

Afvalwater en rioolwater onder de loep

Afvalwater en rioolwater onder de loep

Lastig om aan informatie te komen of mensen te ontmoeten in deze tijd? Deze twee evenementen over afvalwater en rioolwater kunnen u misschien een handje helpen.

Afvalwater

Van 11 tot en met 22 januari 2021 organiseert Stowa samen de Community of Practice Afvalwaterprognoses en Het Waterschapshuis de ‘prognoseweken’. Gedurende twee weken organiseren ze verschillende webinars die het onderwerp prognoses in de afvalwaterketen van verschillende kanten belichten. Vanuit het programma Prognoses in de afvalwaterketen (gestart najaar 2020) en de Community of Practice Afvalwaterprognoses werken de partijen aan het verbeteren van de beschikbaarheid en kwaliteit van data, methoden, werkwijzen en functionaliteit van afvalwaterprognoses. De resultaten en vragen van het programma Prognoses in de afvalwaterketen worden gedeeld en besproken tijdens de prognoseweken.

Rioolwater

En op 19 januari gaat het Capwat Community of Practice (CoP) Webinar over rioolgemalen op herhaling. Van 13:00 – 14:30 komen de onderwerpen Het DAAS-gemaal: het ‘vergeten’ pompgemaalontwerp; Voordrukhoudkleppen: ervaringen uit het veld en Luchtophoping onder de Oude Maas aan bod.

Vormt Daas (Direct Aansluiting Aanvoer Systeem) gemaal de oplossing voor de vervuilingsproblematiek in pompkelders? In Amsterdam gebruiken ze al ruim 25 jaar dit alternatief ontwerp van een rioolgemaal. Bas de Nijs – Waternet legt uit hoe.

Bij persleidingen met een lager gelegen uitstroming dan de zuigkelder voorkomen voordrukhoudkleppen het leeglopen/hevelen van de persleiding. Steven Marijnissen van Waterschap Brabantse Delta deelt gebruikerservaringen.

En Alex Duinmeijer van de Gemeente Rotterdam vertelt hoe zij de luchtophoping onder de Oude Maas opspoorden en met ondersteuning van data-analyse uiteindelijk oplosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.